Google Chrome yeni özelliğini yayınladı. Google, Chrome için yayınlanan yeni özellik tamamen kullanıcının güvenliğine yönelik duruyor. Peki Chrome kullanıcılarına yönelik olarak yayınlanan güvenli tarama özelliğini hangi kullanıcılar kullanabilecek?

Google, Chrome için Güvenli Tarama özelliğini duyurdu. Chrome kullanıcılarının uzun zamandır beklediği özellik olarak söyleyebiliriz. Çünkü web sitelerini dolaşırken bizi en çok rahatsız eden durumların başında şüpheli olarak gördüğümüz siteleri hakkında anında işlem yapamıyor olmamızdır.

İşte bu yeni özellik ile artık bunun önüne anında geçiyor olacaksınız. Yayınlanan güvenli tarama özelliğini yakından incelediğimiz zaman kullanıcıların bir web sitesini eğer şüpheli olarak düşünüyorsanız anında bildirebilirsiniz. Şüpheli olarak baktığınız bir web sitesinin, URL çubuğunun hemen yanında bulunan turuncu ikona tıklamanız yeterli olacaktır. Daha sonra sitenin URL’sini, ekran görüntüsünü ve HTML bilgisini de alarak ‘Rapor Gönder’ tıklamanız yeterli olacaktır.  

Google yetkileri Güvenli Tarama özelliği hakkında yaptıkları açıklama da, ‘ustalar için’ ibaresini kullandıkları için bu özellik daha çok site yöneticilerine yönelik olduğunu söyleyebiliriz. Gün içinde de normal Chrome kullanıcıları da şüpheli gördükleri siteler hakkında rapor gönderebilecekler.

Yorum Bırakın