Google, Zoom over kullanmasını artık izin vermiyor. Google, çalışanlar için Zoom telekonferans platformunun kullanılmasına yasakladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Zoom’un COVID-19 salgını sırasında ücretsiz görüntülü sohbet için en popüler hizmetlerden biri haline gelmesinden bu yana ortaya çıkan uygulama ile güvenlik endişelerini dile getiriyor.

Google, konu hakkında geçtiğimiz hafta çalışanlarına e-posta gönderdi. Google, Zoom uygulaması yükleyen kullanıcılarına yazılımın yakında çalışmayacaklarını söyledi. Google sözcüsü Jose Castaneda Verge, “Uzun süredir çalışanların şirket ağımız dışındaki işler için onaylanmamış uygulamaları kullanmasına izin vermeme politikamız bulunuyor. Son zamanlarda, güvenlik ekibimiz Zoom Desktop Client kullanan çalışanlara, çalışanlarımız tarafından kullanılan uygulamalar için güvenlik standartlarımızı karşılamadığı için artık kurumsal bilgisayarlarda çalışmadığını bildirdi. Aileniz ve arkadaşlarınızla iletişimde kalmak için Zoom’u kullanan çalışanlar bunu bir web tarayıcısı veya mobil cihaz aracılığıyla yapmaya devam edebilir. şeklinde açıklama da bulundu.

COVID-19 salgını Zoom’un güvenlik açıklarına dikkat çekmeden önce bile, şirket geçen yıl Temmuz ayında bir macOS kusurunun bir Zoom URL’sinin bir MacBook web kamerasını zorla etkinleştirmesine izin verdiği gibi gevşek gizlilik ve güvenlik korumalarıyla ilgili eleştirilerle karşı karşıyaydı.

Zoom over nasıl ortaya çıktı?

Zoom over, pandemi sırasında önde gelen bir telekonferans sağlayıcısı olarak ortaya çıktı. Uygulama şimdi “Zoombombing” olarak biliniyor. Bunun nedeni Zoom’un asla bu ölçekte tüketici kullanımı için tasarlanmamış olmasıdır; şirket bu ayın başlarında, son üç ayda 10 milyondan 200 milyon kullanıcıya büyüdüğünü açıkladı.

Diğer sorunlar arasında maruz kalmış Zoom kayıtları, Facebook ile açıklanmamış veri paylaşımı, maruz kalan LinkedIn profilleri ve macOS için “kötü amaçlı yazılım benzeri” yükleyici sayılabilir. Şirket şimdi tam bir gizlilik ve güvenlik tepkisi ile karşı karşıya. Zoom, Microsoft Teams ve Skype’tan, Google’ın G Suite uygulamalarından ve diğer geleneksel telekonferans sağlayıcılarından gelen zorlu rekabeti ortadan kaldırmak için tüketici ve kurumsal korumalarını tıkamak ve güçlendirmek için yarışarak yanıt verdi. Zoom, bu ayın başlarında gizlilik ve güvenliğe odaklanmak için 90 gün boyunca yeni özellikleri duraklatacağını söyledi. Haber ilk olarak bugün erken BuzzFeed News tarafından bildirildi.

Kaynak: theverge

Yorum Bırakın