Beklenen iPhone 11’in Türkiye çıkış tarihi belli oldu

Apple, 10 Eylül’de gerçekleştirdiği lansmanda yeni modeli iPhone 11’i tanıtmıştı. iPhone 11 modeli ile beraber diğer aksesuarları tanıtılan lansmanda telefonun özelliklerinden daha çok fiyatı ve zaman satışa çıkacağı ile gündeme gelmişti.

Türkiye piyasasında da merak beklenen iPhone 11 modeli 18 Ekim günü Türkiye’de satışa sunulacak. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone Pro Max modelleri aynı tarihlerde satışta olacak. Fiyat konusunda ise yaklaşık 11 bin TL’ye yakın olacağı öngörülüyor.

iPhone 11 Özellikleri

Suya ve toza karşı olan duyarlılığı dışında telefonun arkasında ve önünde cam tasarımı hakim, çerçevelerin de ise 7000 serisi alüminyum kullanılmış. iPhone 11 IP67 sertifikasına sahip. 6.1 inçlik ekran 858X1792 piksel çözünürlük sunuyor.

iPhone 11 Pro Özellikleri

Apple yeni iPhone modellerinde en büyük değişimi sanırım kameralar da yapmış. iPhone 11 modelleri ana kamera 12 MP çözünürlüğünde f/1.8 diyaframa sahip geniş açılı lens ile beraber f/2.0 diyaframa sahip telefoto ve f/2.4 diyaframa sahip ultra geniş açılı lens eşlik ediyor. Bu özelliklerinin dışında gece modu ile birlikte açık kapalı alanlarda loş ışık altında yapılan çekimlerde oldukça başarılı olduğu söyleniyor.

iPhone Pro Max Özellikleri

Kamera özelliklerine bakınca çok güçlü olduğunu söyleyebiliriz. 2 MP, f/1.9 + 12 MP, f/2.0 + 12 MP, f/2.4, 120 derece geniş açı üç sensör sahip arka kamera, 1 2 MP ve FaceID için TrueDepth sensörleri ön kamera özelliklerine sahip.

iOS 13.2 Beta Yayınlandı

19 Eylül’de iOS 13 güncellemesini kullanıcılarına sunduktan sonra yeni güncellemesi 13.2 Beta da yayınlandı. İlk yayınladığı güncelleme de bir çok sorun ile karşılaşan iOS kullanıcıları yeni güncelleme ardından bu sorunların ortadan kaldırılacağını düşünüyor.

iOS 13.2 Beta sürümü ile Deep Fusion özelliğini de kameralarda göreceğiz. Peki Deep Fusion özelliği nedir? Fotoğraflardaki pikseller tek tek analiz ediliyor. Tüm detayların, ton ve daha birçok detayında görülmesi ile beraber daha canlı resimlerin ortaya çıkıyor.

iOS 13.2 güncellemesini alacak iPhone modelleri

– iPhone  XS, XS Max, XR, X

– iPhone  8

– iPhone  8 Plus

– iPhone  7

– iPhone  7 Plus

– iPhone  6S

– iPhone  6S Plus

– iPhone  SE

– iPod touch (7. jenerasyon)

Facebook’a KVKK’dan veri ihlali cezası

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Facebook temsilcisi tarafından Kuruma gönderilen 14.10.2018 tarihli e-posta’da “Başkasının Gözünden Gör” ihlaline ilişkin bilgi verilerek bilgilendirmenin takip eden hafta içinde yazılı olarak Kişisel Verileri Koruma Kuruluna arz edileceği ifade edilmesine rağmen, Facebook tarafından Kurul’a herhangi bir bildirim yapılmaması üzerine Kurulun resen inceleme yapma kararı aldığı belirtildi.

Facebook’a veri ihlalı gerekçesi ile 1 milyon 600 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Yorum Bırakın