Yeni bir işletme kurdunuz. Ancak piyasa da nasıl davranacağınızı bilmiyorsunuz. Yeni ve yüksek büyüme gösteren işletmeler tüm pazarlama ve medya faaliyetlerinin en alt seviyeye çıkmasını nasıl sağlayabilir? İşte sorularınızın cevabı yazımızda.

Kısa ve orta vadeli büyümeye odaklanan bir kurucu için, pazarlama olanakları sınırsızdır, ancak zaman sınırlıdır ve ürün tanıtımı, yönetilmesi gereken her şeyin küçük bir yönüdür.

Birçok işletme için giriş noktası arama ve sosyal ödenir. Facebook ve Google gibi büyük teknoloji şirketleri Mikro KOBİ’ler için reklamları demokratikleştirdi. Giriş engeli yoktur, başlangıç ​​maliyetleri minimumdur ve satışlar gerçek zamanlı olarak ölçülebilir.

Bununla birlikte, yeni bir işletme, dış yatırımcıların çıkarlarını garanti altına alan ölçek seviyesini elde etmek istiyorsa, mevcut endüstrileri bozması ve oyuncuları kurması gerekir.

Öyleyse, yeni bir işletme, kurulmuş bir kategoride nasıl önemli bir satış büyümesi elde edebilir veya yıkıcı markalar söz konusu olduğunda, tamamen yeni bir ürün kategorisi için güçlü bir tüketici iştahı yaratabilir mi?

Organik erişim bir satış faaliyeti temeli sunabilirken, gerçek ölçek yalnızca marka hakkında zaten bilgi sahibi olan ve ürünü anlayan kişileri hedef alan dijital doğrudan müdahale etkinliği ile elde edilemez.

Hızlandırılmış büyüme için göz önünde bulundurulması gereken bazı pazarlama temelleri vardır:

1.   Dağıtım

Amazon gibi pazarlar büyük miktarda tüketici ilgisini ve ardından web trafiğini talep ediyor. Doğrudan tüketiciye yönelik (D2C) bir işletme, pazarlarla çalışma konusunda sistematik bir yaklaşıma sahip değilse, bunun için nitelikli bir iş nedeni olması gerekir.

2.   Huniyi doldurma

Bir işletme bir ölçeklenmeye başladığında, bir ürüne ilk ihtiyaç duyulabilirken, dijital satın alma başına maliyet ( EBM) etkinliği marka etkinliğine yatırım yapmadan verimli sonuçlar vermeye devam etmeyecektir.

Bu, özellikle tüketicilerin mevcut yaşam tarzlarına nasıl fayda sağlayabileceklerinin sınırlı olduğu anlayışına sahip yeni ürünleri olan yıkıcı markalar için geçerlidir.

Yeni markalar, markaya bu mesajı iletmek için alan ve zaman kazandırmak için video ve ev dışı (OOH) gibi daha büyük yaratıcı kanallar sunan kanallara yatırım yapmayı düşünmelidir.

3.  Teste Yaklaşım

Genellikle beklenmeyen kanallar satışları hızlandırabilir, ancak yeni bir kanalın test edilmesine yapılan yatırımın kesinti ve faydalı sonuçlar sağlamak için yeterli olması önemlidir. Test bayrağı altında düşük ağırlıklara yatırım yapmak, zaman ve yetersiz etki bakımından sağladığından daha pahalı olabilir.

4.  Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

SEO doğru bir şekilde uygulanırsa, tıklama başına ödeme bütçenizin etkinliğini ve web sitenize gelen organik trafik hacmini her yıl % 20’den fazla artırabilir.

SEO etkinliğini planlarken, bir markanın göz önünde bulundurması gereken üç şey vardır:

1. Erişilebilirlik (teknik yapı)

2. Alaka düzeyi (web sitesi içeriği)

3. Kurum (geri bağlantılar).

Yetki, hem en önemli etken hem de doğru olması en güç olandır. PR ve Etkileyici faaliyetlerini planlarken, bir markanın ayrıca maksimum trafik çeken anahtar kelimeleri ve oluşturulan içeriğin dağıtımını da anlaması gerekir.

Yorum Bırakın