Web siteniz hangi sektörde olursa olsun, “Hakkında” yazısı oldukça önemlidir. E-ticaret, blog ya da şirket sayfanızda mutlaka “Hakkında” yazısı yazmanızı tavsiye ederiz. Çünkü sitenizi ilk defa ziyaret eden çoğu kişi, sizin hakkınızda bilgi sahibi olmak isteyecek ve ilk olarak “Hakkında” kısmını okuyacaktır.

Peki iyi bir “Hakkında” yazısı yazmak için nelere dikkat etmelisiniz? İsimtescil olarak bu yazımızda web sitenizin olmazsa olmazlarından olan “Hakkında” yazılarını yazarken işinize yarayabileceğini düşündüğümüz bazı bilgileri derledik.

Hikayenizi Paylaşın

Firmanızın ya da kendinizin hikayesini anlatmak, çok daha samimi bir algı yaratacak ve web site ziyaretçilerinizin sizinle bağ kurması konusunda fayda sağlayacaktır. İşe firmanızı kurmaya nasıl karar verdiğinizden, bu konuda sizi teşvik eden nedenlerden bahsederek başlayabilirsiniz. Hikayenizi anlatırken yazım dilinizi mümkün olduğunca samimi tutmanızı ve kolay anlaşılabilecek kısa cümleler kurmanızı tavsiye ederiz.

Hikayenizin dilinin güzelliği kadar içeriği de çok önemlidir. Web site ziyaretçileriniz hikayenizi okuduğunda, kafasında oluşan sorulara cevap bulabilmiş ve sizin hakkınızda fikir sahibi olmuş ise beklentileri karşılayan bir hikaye yazdığınızı düşünebilirsiniz.

Yazı Dilinizi Hedef Kitleye Göre Belirleyin

Günümüzde çoğu marka, kendinden bahsederken samimi ve eğlenceli bir dil tercih etse de bazı durumlarda resmi dil kullanılması gerekebilir. Örneğin; yetişkin ve belirli alanda uzmanlaşmış beyaz yakalılara hitap ediyorsanız eğlenceli ve samimi dil markanız ile örtüşmeyebilir. Bu da hedef kitlenizin gözünde kötü bir imaj oluşmasına sebep olabilir. Bu sebeple iletişim dilinizi oluştururken mutlaka doğru hedef kitle analizi yapmalısınız.

“Hakkımızda” Butonunuzu Görünebilir Şekilde Konumlayın

Özellikle sektörde henüz yeni yer almış bir firmaysanız, web sitenize giren çoğu kişi ilk olarak “Hakkında” kısmına bakacaktır. Bu sebeple hakkınızda bilgilerin yer aldığı sayfayı, her kullanıcının kolaylıkla fark edebileceği bir yerde konumlandırın. Çünkü insanlar sizin hakkınızda bilgi sahibi oldukça, firmanıza olan güvenleri artacak ve hizmetlerinizden daha fazla faydalanmak isteyeceklerdir.

Şirketiniz İçin Önemli Gelişmeleri Kronolojik Olarak Sıralayın

Uzun yıllardır sektörde yer alan bir firmaysanız, sitenizin “Hakkında” kısmını tıklayan kişiler yıllar içinde nasıl büyüdüğünüzün aşamalarını görmek isteyeceklerdir. Bunun için kronolojik sıralama kullanabilirsiniz. Böylece, şirketinizin kurulduğu günden günümüze kadarki tüm önemli gelişmelerine yer verebilirsiniz.

Güncellemeyi İhmal Etmeyin

“Hakkımızda” sayfaları şirketiniz geliştikçe güncellenmesi ve yeni gelişmelerin eklenmesi gereken bir bölümdür. İş alanlarınızı genişletmiş, yeni ödüller kazanmış ya da sektördeki rotanızı farklı bir yöne çevirmiş olabilirsiniz. Bu tarz değişiklikleri mutlaka “Hakkımızda” sayfasında da güncellemelisiniz.

Son olarak, bazı firmalar “Hakkımızda” bölümünde alt başlık olarak, ekibe de yer verebiliyor. Hızlı eleman sirkülasyonu olmayan bir sektördeyseniz ve çekirdek bir ekip ile çalışıyorsanız ekip arkadaşlarınızı eklemeniz; hem site ziyaretçilerinin size güvenmesini sağlayacak hem de çok daha şeffaf bir algı yaratacaktır.

Yorum Bırakın