Dijital dünyada firmanızın ya da kişisel markanızın varlığı; web siteniz, markanızın yer aldığı dijital platformlar ve sosyal medya hesaplarınızdan oluşan bir bütündür. Bu bağlamda tüm dijital mecraların birbirini beslemesi ve birbirine senkronize şekilde ilerlemesi önem taşır. Örneğin ilk defa web sitenizi ziyaret eden potansiyel müşteriniz, sosyal medya hesaplarınızı merak edebilir. Bu noktada sitenizin kullanıcı dostu web sitesi olması ve kolaylıkla sosyal medya hesaplarınıza yönelmesi oldukça önemlidir. Aynı şekilde sosyal medya hesaplarınızı inceleyen birisi de web site linkinize kolaylıkla ulaşabilmelidir.

Peki sosyal medya hesaplarınızın SEO’ya katkı sağlaması için neler yapabilirsiniz? İsimtescil olarak bu yazımızda sosyal medya hesaplarınızı SEO’ya katkı sağlayacak şekilde yönetmeniz için bazı yöntemler derledik.

Sosyal Medya Marka Bilinirliğini Arttırıyor

Sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor ve popüler mecralara yeni kullanıcılar katılıyor. Birçok internet kullanıcısı sosyal medyada oldukça aktif ve Facebook, Instagram, Twitter gibi popüler mecralarda çok zaman geçiriyor. Bu durum markalar için birçok avantaj doğuruyor. Markaların bilinirliliğini arttırarak potansiyel müşterilerine ulaştığı sosyal medya mecraları aslında bir nevi pazar araştırması görevi de görüyor. Örneğin; giyim üzerine online satış yapmayı planlayan bazı firmalar web sitesi oluşturmadan önce sosyal medya üzerinden potansiyel müşterilere ulaşabiliyor. Belirli bir kitle yakaladığında ve müşterilerin gözünde güvenilir bir algı oluşturduğunda daha profesyonel bir sürece geçerek web sitesi yapılandırabiliyorlar. Bu noktada da web sitesi sosyal medyadaki bilinirliğinden kaynaklı olarak yayına girdiği günden itibaren iyi trafik alabiliyor.

Doğru Sosyal Medya Yönetimi, Güvenilirliliği Arttırıyor

Markaların sosyal medyadaki duruşları ve müşterilerine karşı sergiledikleri tavırlar, güvenilir marka imajına katkı sunuyor. Bu da markanızın sitesinin daha çok ziyaret edilmesini, dolayısıyla da web sitenizin Google’da daha üst sıralarda yer almasını sağlıyor. SEO çalışmalarını gerçekten önemsiyorsanız, web siteniz kadar sosyal medyadaki imajınızı da iyi yönetmeli ve aktif bir marka olmalısınız.

Özgün İçerikler Her Mecrada Değerlidir

SEO çalışmaları bağlamında web site metinlerinizin özgün olması, yazım yanlışları ve anlatım bozukluklarının olmaması ve sitenizde güncel blog yazılarının yer almasının ne kadar önemli olduğunu daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik. Aynı şekilde sosyal medya paylaşımlarınız da takipçilerinize gerçekten fayda sağlayacak, doğru bir dille yazılmış içeriklerden oluşmalıdır. Markanız, sosyal medyada içinde bulunduğu sektör ile ilgili merak edilen konular hakkında bilgi verebilir, takipçisi ile bağ kurmayı sağlayacak konulara değinebilir ya da gündeme dair paylaşımlar yapabilir. Tüm bunlar sosyal medya etkileşiminizi ve dolaylı yolda SEO çalışmalarınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Sosyal medya ve SEO ile ilgili eksikleriniz olduğu düşünüyorsanız, sosyal medya hizmeti ve SEO danışmanlığı hizmeti alarak firmanızın dijital dünyadaki itibarını kuvvetlendirebilir ve doğru hedef kitleye ulaşarak marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

Yorum Bırakın