Bir e-posta pazarlama hatası mı yaptınız? E-posta hatası yaptınız ve durumu nasıl kurtaracağınızı tam olarak bilmiyorsanız bu yazı tam size göre. Hata bir e-posta nasıl düzeltilir?

Yazım hataları ve dilbilgisi hataları can sıkıcı olsa da, e-posta hatalarında yaptığınız zaman sizi zor durumda bırakabilir. Örneğin, yolladığınız e-posta da eğer eksik bir bağlantı veya tehlikeli promosyon kodu yolladınız ise bu durum sizi ve şirketinizin başarınızı önemli ölçüde etkileyebilir.

Pazarlamacıların yaygın olarak başına gelen e-posta hataları şunlardır:

– E-postayı yanlış abone listesine gönderme

-Bozuk bağlantılar veya yanlış açılış sayfası

-Yanlış rekabet tarihleri, hatalı indirim kodları

– Yanlış promosyon bilgisi

-İstemeden rahatsız edici veya duyarsız içerik

-Kişisel veya özel verilerin yanlış tarafla paylaşılması

Bir e-posta hatası ile başa çıkmak zorunda kaldıysanız bunu markanız adına kolaylıkla çevirebilirsiniz. Peki nasıl mı? Öncelikli olarak müşterilerine güzel bir jest yapmalısınız. Eğer e-ticaret sitesi iseniz indirim kuponu tanımlayabilirsiniz. Müşterilerin hoşuna gidecek olan bu jest ile marka adınızı da korumuş olursunuz.

Yolladığınız e-postadaki hatanı çok büyük ise, suç oluşturma veya özel verilerin paylaşılması gibi daha ciddi sonuçlara yol açarsa, markanızın itibarına en az düzeyde zarar verebilmek için iyi yürütülen bir kurtarma kampanyası çok önemlidir.

Hızlı hareket

Bir şeyler ters gittiğinde, kafanızı kuma sokmak yerine hemen harekete geçmelisiniz. İşlerin patlamasını beklemek yerine, hızlı davranarak hatanızı düzeltebilirsiniz. Hatanın neresinden dönersen kardır sözü ile yola çıkarak müşterilerinize samimi olduğunuzu inandırmalısınız. Böylelikle ilgisiz görünme riskini de ortadan kaldırmış olursunuz.

Gerçekten bir cevaba ihtiyacı var mı?

Bir e-postadaki tıklatıp gönderdikten sonra bir yazım hatası olduğunu bilmek şirketler için rahatsız edicidir. Eğer yolladığınız e-posta da yazım yanlışı, cümle bozukluğu var ise bunu hemen düzeltmelisiniz. Özellikle eğer hata doğrudan hedefinizi etkiliyorsa, örneğin hatalı bir URL bağlantısı, çalışmayan menü başlıkları veya e-posta kopyanızın anlamını değiştiren bir yazım hatası varsa işleri en kısa sürede düzeltmeniz gerekir. Kampanyanız üzerindeki olumsuz etkileri şirketinizi anında etkileyebilir.

Sosyal medya

Markanızın aktif bir sosyal medya varlığı varsa, izleyicilerinize sosyal medya yoluyla da ulaşmanız yararlı olabilir.

Bugün, sosyal medya günlük hayatımıza dahil oldu. İnsanların bir sosyal medya bildirimini görmesi ve bir e-postadan daha fazla ilgi görme olması ihtimali vardır. Belki daha önemli bir düzeyde, aynı zamanda harika bir kendini tanıtma yönetimi olduğunu söyleyebiliriz. Tüketiciler, sosyal medyayı kullanmak için markalarını tanıtmak için çok sıcak bakıyorlar. Eğer e-posta yolu ile bir hata yaptınız ise bu sosyal medya üzerinden de anında hatanızı düzeltebilirsiniz. Özellikle Twitter sosyal medya kullanıcıları için önemli bir platform olduğunu söyleyebiliriz. Etkileşiminin anında yayıldığı bir alan olarak gösterilen Twitter, şirketlerin markalarını anında korumalarına yardımcı olacaktır.


Hazır şablon e-posta kütüphanesi oluşturun

Acil durumlarda kullanıma hazır bir e-posta şablonları kütüphanesine sahip olmak çok önemli olabilir. Bu, hızlı bir yanıt formüle ederken, özür e-postanızda önemli olan herhangi bir şeyin eksik olma ihtimalini azaltmaya yardımcı olabileceğiniz anlamına gelir.

Bir e-posta şablonu ile düzenli olarak farklı kitlelere kampanyalarınızı gönderebilirsiniz. Örneğin, markanızı tanıtmak adına müşterilerinize kampanyalar gönderiyor veya belki de her biri belirli bir kitle demografisine göre uyarlanmış bir dizi ürün veya hizmet sunuyorsunuz. Bu durumda yollayacağınız e-posta kampanyalarınızın stili ve tonu değişmesi gerekiyor.

Unutulmaması gereken önemli olan, şirketinizin bir hata ile ilgilenme şeklinin markanızla ilgili hacimlerden bahsedeceğidir. Hızlı, iyi cilalanmış bir özrün ne kadar zarar verebileceğini görünce, kampanyanızın ikinci kez sorunsuz ve başarılı bir şekilde çalışmasını sağlayabilir.

Yorum Bırakın