Google, Bing ve diğer arama motorlarının algoritmaları, web sayfalarının arama sonuçlarında nerede sıralanacağını hesaplarken, birçok faktöre dikkat eder. Kullandıkları ölçütlerden bazıları, doğrudan hosting paketi seçiminize bakar. Bunların ne olduğunu ve sıralamanızı nasıl etkilediğini bilmek, sitenizin daha üst sıralarda nasıl bulur? sorusunu yanıt bulmanıza yardımcı olabilir. Burada, barındırma web sitesi sıralamasını etkileyen ana yollardan bazılarına bakacağız.

Web sitesi hızı

Bir sitenin hızlı bir şekilde yeni sayfalar yükleme yeteneği, arama motorları için giderek daha önemli bir sıralama kriteri haline geldi. Bunun birincil nedeni mobil aramalardaki artış. Son birkaç yılda, akıllı telefon sahibi  sayısında inanılmaz bir büyüme gördük.

Akıllı telefon sahiplerindeki büyüme, mobil internette gezinmede de önemli bir artışa neden oldu. İngiltere’de yapılan araştırmada, bir telefonda çevrimiçi olma bilgisayarlardan iki kat daha fazla olduğu sonucuna ulaşılmış. Anlaşılır bir şekilde, arama motorları, kullanıcılarına en iyi hizmeti verebilmek için mobil gezinmeye daha fazla odaklanmaları gerektiğini kabul etmiştir.

Arama motorları bağlantı altyapısı üzerinde çok az etkiye sahip olduklarından, fark oluşturma konusunda web sitesi sahiplerine baskı yapıyorlar. Duruşları şudur: Eğer daha üst sıralarda yer alacaksanız, web sitenizin sadece ev internetine bağlı bilgisayarlara değil, genel bağlantıları kullanan cep telefonlarına da hızlı bir şekilde yüklenmesi gerekecektir.

Güvenlik ve Güvenilirlik

Arama motorları kullanıcılarına en iyi hizmeti sunacaksa, güvenilir web sitelerine bağlantı veren sonuçları görüntülemek kendi çıkarları içindir. En son istedikleri, kişileri çevrimdışı olan bir siteye göndermek. Bu nedenle, web sitesinin çalışma süresini yakından takip ediyorlar ve onu bir sıralama faktörü olarak kullanıyorlar.

Okuyucular kuşku duymayacağından, tarayıcılar artık bir web sitesinin güvenli olup olmadığını yeşil bir asma kilit kullanarak gösteriyor. Yine, bir kullanıcıyı yavaş veya çevrimdışı bir web sitesine göndermek istemeyecekleri gibi, güvenli olmayan bir siteye de göndermek istemeyecekleri gibi. Web siteniz ne kadar güvenli olursa, o kadar yüksek bir sıralamanız gerekir.

Barındırma sağlayıcınız, web sitenizi güvende tutmada önemli bir rol oynayabilir ve bunu çeşitli şekillerde gerçekleştirebilir. Bir SSL sertifikası, müşterilerinizin işlemler sırasında finansal bilgilerini şifrelemesiyle güvenli bir şekilde çevrimiçi işlem yapmanızı sağlar; güvenlik duvarları, izinsiz giriş önleme ve e-posta filtreleme, bilgisayar korsanlığı, kötü amaçlı yazılım ve kimlik avı önlemelerini önler; ve uzaktan yedeklemeler, sitenizin ve verilerinizin kaybolması durumunda hızlı bir şekilde geri yüklenebilmelerini sağlar. Tüm bu güvenlik şartları, seçtiğiniz barındırma sağlayıcısı tarafından sunulmalıdır.

Sonuç

Site hızı, güvenilirliği ve güvenliği, arama motorları tarafından kullanılan üç ana sıralama faktörüdür. Hosting paketi ve hosting sağlayıcısı seçiminiz, web sitenizin bu üç alanda nasıl performans gösterdiği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir ve bu nedenle, arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir.

Barındırma hosting paketinizi yükseltmek veya güvenli, yüksek performanslı ve güvenilir bir barındırma sağlamak için takip rekoruna sahip bir ana bilgisayara geçmek istiyorsanız, geniş kapsamlı barındırma çözümlerimizi görmek için isimtescil.net’i ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın