İyi, kaliteli, kullanıcı ihtiyaçlarına cevap veren ve içerikler oluşturmak hem SEO hem de sitenizin daha fazla kişi tarafından tıklanması için oldukça önemlidir. İyi içerik yazmanız gerektiğini bildiğinize eminiz ancak gerçekten kaliteli olan ve sitenizi öne çıkaracak içerikleri nasıl hazırlayabilirsiniz?

İsimtescil olarak, bu yazımızda doğru içerik oluşturma ve içerik pazarlaması hakkında işinize yarayabileceğini düşündüğümüz bazı ipuçlarını derledik.

Kullanıcılar Neye İhtiyaç Duyuyor?

İçerik oluşturmaya başlamadan önce hitap etmeyi planladığınız kitlenin ne tarz içeriklerden hoşlandığını ayrıntılı olarak incelemenizi tavsiye ederiz. Bu noktada rakip marka içeriklerine de göz gezdirebilir ve kullanıcılar tarafından içeriklere nasıl reaksiyonlar verildiğini görebilirsiniz.

İçerik yazmak, sadece ilgili konu hakkında yeterli kelime sayısına ulaşmak demek değildir. Örneğin “Oluşturduğum içerik gerçekten kullanıcıya fayda sağlıyor mu?” sorusunu kendinize bir sorun ve yazdığınız yazıyı, o konuda bilgi almak isteyen internet kullanıcısı siz olsanız, bu yazının ihtiyacınızı karşılayıp karşılamayacağı ve size fayda sağlayıp sağlayamayacağı noktasında değerlendirin. Yazdığınız yazı gerçekten istediklerinize cevap veriyorsa doğru yoldasınız demektir.

İçerik pazarlaması ve SEO metin yazarlığı hakkında bilginiz olabilir, ancak içerik tasarımı hakkında bilginiz var mı? İçerik pazarlaması adı verilen bu yeni süreç, içerik üretimini daha yapılandırılmış ve kullanıcı merkezli hale getirmeyi amaçlıyor. İçerik tasarımı, belirli bir anahtar kelime hakkında gerçekten düşünmeden, sadece 500 kelime içerik üretmek değildir. İçerik tasarımı, içeriği iyileştirme ve kullanıcıların gereksinimlerine göre düzenlemenin bir yoludur.

İçerik Yönetimi Sadece Metinden Oluşmaz

Son dönem kullanıcı alışkanlıkları izlendiğinde video ve görselin ne kadar önce çıktığına birçok defa değinmiştik. Bu noktada kesinlikle yazı içeriğindeki ilgili alanlarda; yazdığınız yazıyı ifade eden görsel ve videolara yer vermelisiniz. Örneğin; herhangi bir programda yapılabilecek bir kısa yoldan bahsediyorsanız, o kısa yolu uygulama anının videosu ya da fotoğrafının olması kullanıcı açısından çok işlevsel olacaktır ve içeriğinizin okunma sayısını arttıracaktır. Okunulan içerikler görsel ile desteklendiğinde daha akılda kalıcı olabiliyor.

İçerik Oluşturma Sürecinizi Doğru Yönetin

İçerik oluşturma sürecinizi mümkün olduğunca pratik, verimli geçecek ve zamanınızı iyi yönetecek şekilde planlayın. Yazmanız gereken konuya başlamadan önce konuyu iyi bildiğinizi düşünseniz de ufak bir araştırma yapın. Çünkü içerik oluşturacağınız konu ile ilgili yeni güncellemeler gelmiş olabilir. Eminiz ki güncel olmayan bilgiler içeren bir yazı yazmak istemezsiniz. Araştırmanız esnasında; yazınızı okuyacak hedef kitleyi, hedef kitlenin ihtiyaçlarını, önceliklerini net bir şekilde belirlemeyi atlamayın. Yazınızı yazarken, konu bütünlüğüne ve konu dışına çıkmamaya özen gösterin. İçerik oluşturduğunuz konu geniş bir konuysa, içeriğin kapsayacağı kısmı belirleyin ya da tüm konuyu ele almak istiyorsanız seri şeklinde yazabilirsiniz. Aksi takdirde yoğun ve karışık bir yazı hem sizi hem de hedef kitleyi mutlu etmeyecektir.

Son olarak, içerik oluştururken amacınızın fayda sağlamak olduğunu ve edebi bir metinden ziyade basit, anlaşılır bir metin yazmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca tamamladığınız ve sitenizde yer verdiğiniz bir yazı aslında bitmiş sayılmaz. Yeni güncellemeler geldikçe ya da kullanıcı bildirimleriniz baz alarak yazınızda güncellemeler yapmayı ihmal etmeyin.

Yorum Bırakın