IMEI kayıt ücretine yakın zamanda gelen zamdan sonra dün tekrardan zam yapıldı. Yurtdışında telefon getirmek acaba bu zamlardan sonra halen mantıklı mı olacak? Telefonu pasaporta işletme nasıl olacak? İşte sorularınızın cevabı.

IMEI kayıt ücretleri tekrardan değişti. Geçen yıl 30 Kasım 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre 170 TL’den 500 TL’ye çıkan daha sonra tekrardan yayınlanan karara göre Haziran 2019’da 618 liraya yükselen IMEI pasaport kayıt ücretine Temmuz 2019 itibarı ile bir zam daha geldi.

Yurtiçinde pahalı olarak satın aldığımız akıllı ve son model telefon modellerini yurtdışından getirmek kullanıcılar için her zaman mantıklı olarak geliyordu. Ancak gelen zam ile akıllı telefonları daha ucuz diye yurt dışından satın almayı planlayan kullanıcılar içinde kötü haber geldi. Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile IMEI pasaport kayıt ücreti 618 liradan bin 500 TL’ye çıktı. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete yayını sonrası yürürlüğe girdi.

Yeni karar ile beraber, pasaport kayıt etme süreleri de uzatıldı. Pasaportuna kayıt yaptıran kullanıcılar 3 yıl içerisinde başka telefon kayıt etme yaptıramayacaklar.

Neredeyse 2 kattan daha fazla bir artışın yaşandığı IMEI kayıt ücretinde, 1.500 TL‘lik fiyat etiketi pek çok modeldeki avantajı ortadan kaldıracak. Bu da yurt dışından telefon satın alıp, IMEI kayıt yaptırmayı tercih edenlerin sayısını epey azaltacak gibi gözüküyor.

Yorum Bırakın