Markalar doğru iş birlikleri ile birçok fayda sağlayabilir. Özellikle son yıllarda sosyal medya kanallarının gelişmesi ve popüler hale gelmesi ile hayatımıza giren influencer kavramı çok konuşulmaya başlandı. Etki alanları yüksek ve kitleler ile iyi iletişimleri olan influencer’lar hedef kitleler üzerinde oldukça etkili olabiliyor. Bu da markalar için bir fırsat olarak değerlendirilebiliyor.

İyi geliştirilmiş ve doğru bir stratejiyle etki pazarlamasını lehinize kullanabilir ve birçok yeni müşteri kazanabilirsiniz. İsimtescil olarak bu yazımızda, Influencer pazarlaması yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini derledik.

İşe Araştırmayla Başlayın

Sosyal medyada fenomen olan herkesin bir hedef kitlesi bulunuyor ve bu hedef kitleler farklı alışkanlıkları olan, farklı şeylerden hoşlanan kişilerden oluşuyor. Yani her influencer’ın kendine özgü bir kitlesi var. Peki bu kitleye sizin markanız hitap ediyor mu? Sadece etki alanı yüksek diye bir influencer iş birliği kurmak size beklediğiniz sonuçları sağlamayabilir. Böyle bir durum yaşamamak için iş birliği yapmak istediğiniz fenomenleri dikkatle incelemenizi ve iyi analiz etmenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca fenomenin hangi markalar ile iş birliği yaptığını da gözlemlemeniz yerinde olacaktır. Çalışmayı düşündüğünüz influencer size rakip sayılabilecek bir marka ile çalışıyorsa ya da farklı sektörden de olsa güvenilir imajı olmayan markalar ile iş birlikleri yapıyorsa bu durum size zarar verebilir.

Markanızı En Doğru Şekilde Yansıtın

Çalışmaya karar verdiğiniz influencer markanızı tanımıyor olabilir ya da ürünlerin özellikleri hakkında fikir sahibi olmayabilir. Burada karşılıklı diyalog kurmak ve ona en anlaşılır şekilde ürünler ve marka hakkında bilgi vermek çok etkili olacaktır. Sadece ürün göndermek ve bu şekilde iş yapmak influencer’ın markanızı yeterince sahiplenmemesi ya da sizin süreci iyi yönetememenize sebep olabilir. Bu iş birliğinin uzun vadede fayda artırarak devam etmesini istiyorsanız iletişim halinde olmak ve birbirinizi karşılıklı anlamak oldukça önemlidir.

İçerik Stratejisini Güçlendirin

Influencer marketing, markanıza daha samimi bir imaj katabilir. Bunu içerik stratejilerinize de dahil ederek hedef kitleniz üzerinde olumlu bir etki bırakabilirsiniz. İçerik dilinizde daha samimi, takipçilerinizden gelen fotoğrafların paylaşıldığı, samimi geri dönüşlerin yapıldığı bir tonda ilerleyebilirsiniz.

Güvenilirliği Artırın

Influencer’lar kendilerine güvenen ve öneriler için onlara güvenen bir kitle oluşturmak için çok çalışır. Ayrıca takipçileriyle oldukça samimi ve derin bir iletişimleri vardır. Bu, hesaplarında yayınladıkları içeriğin reklam gibi algılanmayacağı anlamına gelir. Ayrıca tanıtım direkt markanızdan değil de güvenilir bir üçüncü taraftan geleceği için daha inandırıcı olacaktır. Bu da markanıza olan güvenin oluşmasına ya da artmasına olanak sağlayacaktır.

Kampanya ve Yarışmalar Düzenleyin

Influencer kampanyaları çok geniş kitlelere ulaşabilir ve markanız için harika dönüşler sağlayabilir. Dönem dönem marka elçiniz ile birlikte ilgi çekici kampanyalar ya da yarışmalar düzenleyebilirsiniz. Burada doğru planlama yapmanız ve kampanyanın her detayını düşünmeniz faydalı olacaktır. Aksi takdirde hedef kitlenizi küstürebilir, güvenlerini kırabilir ya da markanızdan uzaklaşmalarına sebep olabilirsiniz. Kampanya ya da yarışma düzenlerken şeffaf olun. Tüm şartları en ince ayrıntısına kadar belirleyin ve eğer çekiliş düzenleyecekseniz güvenilir çekiliş araçları kullandığınızdan emin olun.

Yorum Bırakın