Instagram uygulaması Ekim 2010 tarihinde telefonlarımızın online mağazalarında vitrindeki yerini aldı. O tarihten bugüne gelinceye kadar onlarca farklı evrim geçiren Instagram, dijital dünyaya sunduğu inovatif değişimleri ile adından her yıl bahsettiriyor. Özellikle dijital pazarlama alanında yeni bir çağın öncüsü konumuna gelen Instagram, son güncellemeleriyle işletme sahiplerinin dikkatini çekiyor. Örneğin Instagram Hikaye Reklamlarının Kullanımını ve  Instagram Gönderi Zamanlama Özelliği inovatif güncellemelerinden yalnızca birkaçı.

Instagram, bloggerlar ve kanaat önderleri için yeni bir tür profesyonel hesap başlattı: İçerik Oluşturucu Hesabı. Bununla birlikte, bazı yeni özellikler ortaya çıktı. Türkiye’nin domain lideri isimtescil olarak bu yazıda sizlere Instagramdaki yeni araçların nerede bulunduğunu ve nasıl kullanılacağını anlatacağız.

İstatistiklerinizden Haberdar Olun

İşletme türü hesabınızda hangi paylaşımlarınızın size daha fazla etki getirdiğini görebilirsiniz. Ayrıca, yeni özellik size günlük veya haftalık kitlenizin dinamik bölünmesini gösterir.

Bu deneyimden yararlanmak için öncelikle kişisel profil hesabınızı Instagram İşletme hesabına geçirin:

-Profilinize gidin.

-Sağ üst köşedeki “Menü”ye tıklayın.

-“Ayarlar” sekmesinin içinde İşletme yi seçin. İşlemleri onaylayın.

-Ardından menüde yer alan “İstatistikler” yazan kısma tıklayın.

Buradan kitleniz hakkında günlük, haftalık ve aylık verilere paylaşımlarınız üzerinden ulaşabilirsiniz. İnternet sitesi ve profil tıklanmalarınızı analiz edebilir, paylaşımlarınızın erişim ve gösterim sayılarına ulaşabilirsiniz.

Hakkınızdaki Hikayeleri Görün

Bu yeni özellik uygulamada bulunan “Hareketler” bölümünde hesabınızın son 24 saat içindeki tüm etiketlenmelerini göstermektedir. Böylelikle Gelen Kutusu’ndan her bir etiketlenmeyi kontrol etmek yerine hepsini toplu bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Kullanıcılarla artık çok daha rahat etkileşime geçebileceksiniz.

Minimum Yaş Belirleme

Yeni “Minimum Yaş” aracı, hesabınız için minimum bir kitle yaşı belirlemenize olanak tanır. Bu özelliği seçerseniz, belirlediğiniz yaş kriteri altındaki hiçbir birey gönderilerinizi göremez. Bu kullanımda, ülkelere göre minimum yaşı ayarlayabilirsiniz (Örneğin, varsayılan Amerika için 21, Türkiye için 18 gibi).

Yine ayarlarda bulunan “İşletme” kısmına tıklayarak bu özelliği kullanabilirsiniz.

Esnek Profil Ekranları

Bu özellik, işletme hesaplarının bazı bilgileri (işletme kategorisi, işletme adresi ve telefon numarası vb.) herkese açık olarak göstermelerini veya gizlemelerini seçmelerine olanak tanır.

Profilinizde yer alan “Profilini Düzenle” kutucuğuna basın.

“Profil Görünümü” kısmından ilgili bilgileri herkese açık veya herkese kapalı olarak değiştirebilirsiniz.

Tüm değişikliklerden sonra sağ üst kısımda beliren kaydet düğmesine basmayı unutmayın.

Sekmeli Gelen Kutusu

Artık Gelen Kutunuzdaki iletiler Birincil ve Genel bölümlerine ayrılıyor. Bu güncelleme, kullanıcıların tüm ileti dizileri listesinden önemli iletileri seçmesine, daha az önemli olanları yok saymasına ve bildirimleri denetlemesine olanak tanıyacak.

Son olarak İşletme profilinize sitenizin alan adı (domain) bilgisini girmeyi ise sakın ihmal etmeyin.

Yorum Bırakın