Covid-19 sebebiyle tüm dünya zor bir süreçten geçiyor. Kurumlar ve çalışanlar işlerini evlerinde kalarak online olarak tamamlamaya çalışıyorlar. Birçok işletme planladığı projeleri ertelenmek zorunda kaldı. Yeni eylem planı oluşturdular ve süreçleri online olarak yönetmeye başladılar. Böylelikle işletmeler online toplantı ve iş takibi sürecine adapte olmaya çalışıyorlar. Bu süreç ise çalışanların ve işletme sahiplerinin aklında bir sürü soru oluşturdu. Peki, herkesin bilgisayar başında zamanını geçirmesine sebep olan bu salgını en iyi şekilde nasıl atlatabiliriz? Bu yazımızda isimtescil.net olarak işveren ve çalışanlar adına Covid-19 sürecini daha iyi yönetmeniz için 5 yöntem sunacağız:

  1. Çalışanlarınız ile İletişiminizi Asla Koparmayın

Bu zorlu süreçte herkesin salgından sonra ne olacağına dair kaygıları var. Şirketinizin bu süreci nasıl yürüttüğüne dair çalışanlarınızı bilgilendirici e-mailler atarak, aldığınız önemleri ya da salgından sonraki iş planlarınızı onlarla paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda ülkemizde ve dünyada, birçok işletme salgın sebebiyle uzaktan çalışmaya geçtiği için çalışanları ile iletişimlerini video aramalarıyla yapıyor. Çalışanlarınıza bu sürede iş yükü beklentilerinizi azaltarak, esnek çalışma saatleri sunabilirsiniz. Bu şekilde de onlarla iletişimde kalıp, destekleyebilirsiniz. Çalışanlarınızın aklındaki soruları sormalarına izin verin, onları dinlemeniz ve anlamanız hem sizin için hem de çalışanlarınız için iyi olacaktır.

  • Salgın Süresince İş Yerinizin Finansmanına Özen Gösterin

Tüm işletme sahipleri gibi iş yerinizin giderlerinin salgın sürecinde ve sonrasında ne olacağına dair sorularınız olacaktır. Yapabileceğiniz ilk adım finans departmanı ile bu süreci planlayın eğer finans departmanınız yoksa dışarıdan bu hizmeti alabileceğiniz bir finans uzmanı ile çalışabilirsiniz. Salgının ne zaman biteceği belirsiz olduğu için nakit akışını, vergi yükümlülüklerinizi, zorunlu giderleriniz hakkında bir plan yapmanız gerekli olacaktır. Kira ve diğer zorunlu ödemelerinizi geciktirip geciktiremeyeceğinizi öğrenmeniz işlerinizi bir nebze kolaylaştıracaktır. Ayrıca işletmenize uygun acil durum fon seçeneklerini de araştırmanız sizi bu süreçte olumlu etkileyecektir.

  • Sosyal Mesafe Uygulayın ve Tedbirler Alın

Hizmet sektöründe rol alan bir işletmeniz varsa örneğin market, eczane gibi, Covid-19 süresi boyunca açık kalmak zorunda olacaktır. Kendiniz ve çalışanlarınız için almanız gereken çeşitli önlemler almanız gerekli. İşletmenizde müşteriler ve çalışanlarla doğrudan teması azaltmanız, maske kullanmanız, çalışanlarınız hatta müşterileriniz için dezenfektan bulundurmanız, kasada bulunan kişinin özellikle eldiven takması işletmeniz için alabileceğiniz önlemlerden yalnızca birkaç tanesi. İş yerinizde bulunabilecek maksimum müşteri sayısını da gözden geçirmeniz yoğunluğu azaltacaktır. Aynı zamanda çalışanlarınızın çalışma saatlerini güncellemeniz iş yerinizin daha az yoğun olmasını sağlar.

  • Müşterileriniz ile İletişiminizi Koruyun

Salgın süresinde kapalı olan işletmeniz sebebiyle müşterilerinizle iletişimizin kesileceğini düşünmemelisiniz. Müşterilerinize hala onlarla iletişim içinde kaldığınızı belli eden çeşitli e-postalar atabilirsiniz. Şirketinizin şu an hangi hizmetleri verdiğini ve nelerin değiştiğini, şirketinizin tahminen ne zaman eski çalışma düzenine geçeceğini ya da salgınla alakalı doğru kaynaklardan alınan çeşitli bilgilendirmeler yapabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanarak müşterilerinizin sizi daha kolay takip etmesini sağlayabilirsiniz.

  • Sağlığınızı Asla İkinci Plana Atmayın

Covid-19, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı üzere bir pandemidir. Evde kaldığınız ya da işe gittiğiniz süre boyunca kendi sağlığınızı ve çalışanlarınızın sağlığını önemsemelisiniz. Zorunda kalmadığınız zamanlar dışında evden çıkmamaya özen gösterin. Sağlıklı ve dengeli beslenin. İnternet hepimiz için bu dönemde güzel bir kaynak olmaya devam ediyor, internetten kendinize uygun günlük egzersizler bularak evde spor yapabilirsiniz. Uykunuzu iyi alın ve alkol, sigara, bağımlılık yapan diğer maddelerden uzak durun. Sevdiğiniz insanlarla, çalışanlarınızla görüntülü sohbet üzerinden konuşabilirsiniz. Bu dönemde sosyal medya ve haberlere ayırdığınız süreyi kısıtlayın.

Umarız tüm dünya ve ülkemiz bu salgından bir an önce en zararsız şekilde kurtulur. Ve ümit ederiz ki toplumsal ve kurumsal olarak dijital dönüşüm süreçleri hepimiz için kolay gerçekleşir. Türkiye’nin en büyük domain ve hosting lideri isimtescil.net olarak sizlere sağlıklı günler dileriz.

Yorum Bırakın