Ağustos 2016’da dünya nefesini tuttu: Instagram, kullanıcıların Snapchat’ten alışık olduğu kısa süreli hikâye özelliğini kendi platformuna entegre etti! Başlangıçta Instagram Hikayeleri uygulamanın sevenleri tarafından çekimser karşılandı. Kimileri sevdi, kimileri ise gereksiz gördü. Ancak zamanla piyasa ve kullanıcılar fark ettiler ki Instagram o gün dijital pazarlama ve dijital tüketim alanında bir devrim yaptı.

Instagram Hikayeleri Nedir?

Instagram Hikayeleri fotoğraf veya video da dahil olmak üzere özel efektlerle zenginleştirilmiş küçük bazlı içeriklerdir. Bir slayt gösterisi biçiminde görüntülenen filtreler, çıkartmalar, gifler veya metinleri barındırır. Instagram Hikayeleri, Instagram profilinde Öne Çıkanlar’a eklenmedikçe, 24 saatlik yayından sonra kaybolur.

Instagram Hikayelerinin Teknik Tarafı: Boyut, Uzunluk ve Biçimler

İşiniz ve markanız adına çekici bir Instagram Hikayesi hazırlamak için tasarlama ve yayınlama konusunda tüm teknik gereksinimlerin farkında olmalısınız. Örneğin Instagram Hikayesi boyutlarını dikkate almanız gerekir. 9:16 en boy oranını yansıtan herhangi bir boyutun iyi görüntülenmesi gerekirken, resmi Instagram Hikâye boyutu 1080 piksel genişlik x 1920 piksel yüksekliktir. Ancak burada kullanabileceğiniz birkaç numara var: Her şeyden önce, daha hızlı bir yükleme süresi sağlamak için daha küçük boyutlarda, ancak aynı en boy oranına sahip bir fotoğraf veya video hazırlamayı seçebilirsiniz.

Hem fotoğraf hem de video yayınlayabilirsiniz, ancak soru şudur: Instagram hikayeleri ne kadar sürebilir? Instagram Hikâye sınırı 7 saniyeye kadar olan fotoğraflar ve 15 saniyeye kadar olan videolar için maksimum görüntüleme aralığını belirler.

Bazı pazarlamacılar Instagram Hikayesi boyutuna yeterince dikkat etmez, ancak bu durum takipçilerinin sayısını ve Instagram profillerinin kalitesini olumsuz etkileyebilir. Hata payı oluşturmak istemiyorsanız, “gönder” tuşuna basmadan önce Instagram Hikayesi boyutlarınızı her zaman iki kez kontrol edin.

Instagram Hikayeleri İşletmelere Nasıl Yardımcı Olabilir?

Instagram, artık yalnızca fotoğraf ya da video yüklemek ve onlara yorum yapmak için kullanılan bir sosyal medya platformu değil. Instagram, markaların ışıldamasına yardımcı olan büyük bir reklam makinesidir. Instagram işletme için 5 önemli özellik yazımızda, instagramın işletmeler için ne kadar önemli olabileceğine deyinmiştik.

Resmi Instagram istatistiklerine göre, en çok görüntülenen Instagram Hikayelerinin üçte biri işletmeler tarafından yayınlanmaktadır. Sayılar kendileri için konuşur. İşletmeler, IG Hikayelerinin onlar için önemli olduğunu biliyorlar, ancak bu özelliği neden kullanmaları gerektiğini ve onlara nasıl yardımcı olabileceğini biliyorlar mı?

Instagram Hikayeleri web sitenize fazladan trafik çekebilir. “Yukarı kaydır” özelliği ile bir bağlantı ekleyebilir ve takipçilerinizi doğrudan bir IG Hikayesinden yeniden yönlendirebilirsiniz. MarketingLand araştırmasına göre, Instagram kullanıcılarının% 15-25’i markalı IG Hikayelerindeki bağlantıları hızlıca kaydırıyor. 

Insta Hikayeleri, diğer platformlarda bulunmayan içeriği sergilemenize yardımcı olabilir veya içeriğin yeniden dağıtılmasını destekleyebilir. Yeni bir ürün başlattıysanız veya yeni bir blog yazısı yayınladıysanız, Instagram Hikayeleri bunu yaymanın iyi bir yoludur. Siz Instagram Hikâye reklamlarını kullanıyor musunuz? 

İş için Instagram Hikayeleri planlanabilir, ancak kendiliğinden doğal paylaşımların da kıymetli olduğunu unutmamalısınız. Örneğin, büyük bir gösteri sırasında kurum kültürünü, markanın ömrünü veya perdelerin arkasında nelerin olduğunu tüketicilere göstermelisiniz. Instagram Hikayelerinin kullanıcılar arasında bu kadar popüler olmasının bir başka nedeni de ünlülerin ve markaların profillerinde sergilemedikleri paylaşımları hikayelerinden izleyebiliyor olmalarıdır. 

Marka bilinirliği oluşturmak için Instagram Hikayelerini kullanmak da şirketle daha güçlü bir bağ kurmaya yardımcı olur. Markalar, hikayelerini kimin izlediğini ve ne tür içeriğin en çekici olduğunu görebilirler. Kullanıcılar, ünlülerin ve markaların hayatını Instagram Hikayeleri’nde izlemekten keyif alıyorlar.

Instagram Hikayeleri (Sorular, Anketler, Geri Sayım, Bilgi Yarışması, Sohbet veya kayan ölçekler) içinde bulunan birçok seçenek sayesinde, bir marka olarak geri bildirimlere hızlı bir şekilde erişebilir ve birçok düzeydeki izleyicilerle etkileşimde bulunabilirsiniz. Normal Instagram gönderileri bu seçeneklerden yoksundur ve markalar giderek daha fazla bu özelliklerden yararlanmaktadır.

Dijital dünyaya yönelik yazılarının hepsi ve daha fazlası isimtescil.net blog sayfasında! Bizleri okumayı ihmal etmeyin. 

Yorum Bırakın