Her neslin çevrimiçi alışveriş yapması, seçimleri ve hatta farklı şekillerde yorum yapması şaşırtıcı değildir. Bu farklılıkların tam olarak ne olduğunu anlamak, pazarlama taktikleriniz üzerinde büyük ve güçlü bir etkiye sahip olabilir. Hedef kitleniz Google’ın alışveriş kısmını tercih ederse ve birçok markayı karşılaştırırsa neden sosyal medya pazarlamasına enerji veriyorsunuz? Ve potansiyel alıcılara güven vermek için yerinde tam olarak kaç inceleme veya yoruma sahip olmalısınız?

Müşterilerinizin davranışları hakkında bilgi edinerek pazarlama yöntemlerinizi güçlendirebilirsiniz. Alışveriş yapan kişiler olarak, incelemeler genellikle satın alma sürecinin önemli bir parçasıdır – ancak yaşınıza bağlı olarak, incelemelere diğer müşterilerinizden daha fazla güvenebilirsiniz.

Kuşaklar Arası Farklar

Farklı nesillerin çevrimiçi alışkanlıkları, “Satın Al”ı tıklamadan önce görmeleri gereken minimum sayıda incelemeden işletmeler arasında alışveriş yapma olasılıklarına kadar satın alma kararlarını nasıl verdiklerini etkiler.  Bu farklılıkları anlamak ve hedef kitlenizin hangi alışkanlıklara sahip olduğunu bulmak, pazarlama taktiklerinizi güçlendirmenize ve katılımı artırmanıza yardımcı olabilir.  Örneğin, Z kuşağı bir ürün satın almak için yeterince güvende hissetmeden önce ortalama 181 inceleme görmek isterler. Bu yüzden Z kuşağı oldukça zorludur. Z kuşağı bir araştırmaya göre en kritik nesil olarak tanımlanmıştır.

Akıllı telefon kullanımında daha rahat olan Z kuşağı, yer ve zaman fark etmeksizin yorum yazabilir, alışveriş yapabilir ve inceleme yapabilir. Bu durum onları uygulamalar, vidolar ve sosyal medyayla etkileşim kurmak için mükemmel bir kitle haline getirmiş durumda. Z kuşağının pazarlama ile ilgili temel sorunlardan biri, çok alışveriş yapmalarıdır. Eski nesillerden daha çok para biriktirmek ve büyük fırsatlar bulmakla daha fazla ilgileniyorlar – belki de bu yüzden Z kuşağının % 51’i işletmeleri  araştırırken, X kuşağının sadece % 6’sı günlük olarak araştırıyor.

Z kuşağı yaşıtlarından büyük ölçüde etkileniyor. Sosyal medyaya olan ilgileri, yeni trendlere ve popüler ürünlere yönelmelerini sağlıyor. Bu durum, çevrimiçi incelemeleri bu nesle pazarlamada anahtar bir faktör haline getirir. Z kuşağı düzenli alıcıdırlar ve çok ilgililer, fazla sayıda yorum yazıyorlar ve ürünlere puan veriyorlar. Bu yüzden güvenlerini kazanmayı başarırsanız bol miktarda katılımla ödüllendirileceksiniz.

Z Kuşağı ve Milenyumlar İçin Pazarlamadaki En İyi İpuçları

  1. Mümkün olduğunca çok sayıda yorum ve oy alın.

Z nesli ve Milenyumlular, bir ürüne güvenmek için diğer nesillere göre daha fazla yorum görmelidir ve satın almadan önce yorumları okuyarak uzun vakit harcarlar.

  • Müşterilerinizle etkileşime geçin

Z nesli ve Milenyumlular ürün sayfalarında en az 13 soru ve cevap görmek istiyor, bu yüzden teslim ettiğinizden emin olun!

  • Sosyal medya ve mobil ortamlardan yararlanın.

Z nesli ve Milenyumluların üçte birinden fazlası, bir Influencer’ın incelemesini gördükten sonra bir ürüne olan güvenlerinin artacağını belirtmektedirler.

X Kuşağı: En Yoğun Nesil

1965-1973 arasında doğmuş olan X Nesli meşgul bir gruptur. Genç aileleri, meşgul kariyerleri ve emeklilik ve çocuklarının eğitimi için ödeme yapmanın mali streslerini dengelediği yaştadırlar. X Nesli, hala tatilden ve çevrimiçi alışverişten garip hoşnutluğun tadını çıkarırken, paradan tasarruf etmekle ilgilidir.

X Neslinin için çevrimiçi alışveriş yapmak için çok fazla zaman harcayabilecek bir nesil gibi görünmese de, onları göz ardı etmemelisiniz.

X Nesli genellikle telefonlarında, gelen kutularında veya iş-yaşam ilişkilerini dengelemeye çalışan sosyal medyada bulunur. E-posta, kuponlar ve hatta eski moda kağıt posta gibi daha geleneksel pazarlama yöntemlerini deneyebilirsiniz. X Nesli’nin % 62’si hala gazete okuyor!

X Nesli Pazarlama için En İyi İpuçları

  1. Sosyal medyayı kullanın.

X Nesli sosyal medyayı seviyor ve çok sık kullanıyorlar. X Nesli’nin % 81’i her gün sosyal medya kullanır.

  • Videoları kullanın.

X Nesli ayrıca video içeriğini de seviyor, ürün sayfalarında diğer nesillerden daha fazla video görmek istiyorlar, bu nedenle X Nesli’ni hedefliyorsanız en az dört video kullanın.

  • Müşterilerinizin sorunlarını çözmek.

X Neslinin boşa harcayacak zamanı yok, ama iyi niyetli markaları seviyorlar. Bir problemi belirleyin ve ardından müşteriniz için veya daha iyisi için bir çözüm sunun. Onlardan birisinin hayatını kolaylaştırabilirseniz, sadakatini kazanabilirsiniz.

Boomers: En Güvenilir Nesil

1945-1960 nesli olarak bilinen Baby Boomers’ları genç nesillerden daha hızlı satın aldıkları ve para tasarrufu ile daha az ilgili göründükleri için onları hedeflemek için kazançlı bir müşteri tabanı yapar. Boomers genellikle teknik olarak okuryazar olmadığı için reddedilir, ancak araştırmalar durumun böyle olmadığını gösterir . Çevrimiçi alışveriş yapıyorlar, sosyal medya kullanıyorlar, akıllı telefonlar satın alıyorlar ve hatta  teknolojinin yükselişini benimsiyorlar.

Eğer yeni bir iş yapıyorsanız, bir Boomer’ın sadakatini kazanabilmeniz için uzun bir yolunuz olabilir ve iyi bir izlenim bırakmanız gerekir.

Boomers’a satış yapıyorsanız, güçlü, tanınabilir ve otantik bir marka oluşturarak başlamanız gerekir. Televizyon ve SEO gibi geleneksel pazarlama yöntemlerine de odaklanmanız gerekir .

Ayrıca, yüksek kaliteli müşteri hizmetleri oluşturmak için çok fazla enerji harcamanız gerekecektir – Boomers, bu “mağaza içi deneyimi” çevrimiçi olarak arıyor ve canlı sohbet veya telefon yoluyla bazı insan etkileşimler onlar için önemli olabilir.

Genel olarak, Boomers mağazalara çocukları ve torunlarından çok daha güveniyor ve daha büyük harcama yapan kişiler!

Boomers’a Pazarlama İçin En İyi İpuçları

  1. Müşteri hizmetleri sağlayın.

Güven kazanmanın birden fazla yolu vardır – mağazanıza yardımcı, insani müşteri desteği sağlayarak Boomers’ın daha fazla bilgi için geri gelmesini sağlama olasılığınız daha yüksektir.

  • Markanıza yatırım yapın.

Boomers , özellikle yüksek değerli ürünler söz konusu olduğunda, bir markanın incelemelere göre diğer nesillerden daha fazla güvenme olasılığı daha yüksektir . Markanızın müşterilerinize güven ve uzun vadeli sadakat ilham verdiğinden emin olun.

  • Süslü pazarlama taktiklerini unutun.

Beş Boomer’dan dördü bir etkileyicinin ne olduğunu bilmiyor, ürünün kalitesine ve markaya daha çok önem veriyor.

Nesil Pazarlama: Özeti

Yıllardır farklı nesilleri etiketlemekten zevk aldık fakat gerçek şu ki, tüm nesillerin güçlü ve zayıf yönleri var.

Evet,  Z Nesli ve Milenyumlular müşteriler arasında en az sadık olanları ve en kritik olanıdır, bir ürüne veya işletmeye güvenmeden önce en fazla incelemeye ihtiyaç duyar. Ama aynı zamanda yeni markalarla etkileşime hazırlar.

Hangi nesile pazarlama yapıyor olursanız olun, dijital dünyada nasıl gezintiklerini ve sizden neye ihtiyaç duyduklarını anladığınızdan emin olun; yaşları ne olursa olsun sonuçta mutlu müşteriler edinmelisiniz.

Yorum Bırakın