Otomatik alt yazı özelliğini twitter kullanıcıları ile buluşturmaya hazırlıyor. Twitter, uzun bir zamandır üzerinde çalıştığı özelliğini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Platform otomatik alt yazı özelliği sunacak. Peki otomatik alt yazı özelliği nedir? Ne işe yarıyor? Merak ettiğiniz sorularınızın cevabını haberimizde bulabilirsiniz…

Twitter, otomatik alt yazı özelliğini duyurdu

Son dönemde oldukça popüler olan Twitter, kullanıcıları için yeni bir özellik daha eklemesi bekleniyor. Özellikle de işitme engelli bireylerin oldukça işini kolaylaştırması beklenen otomatik alt yazı uygulaması kullanışlı olacak.

Twitter, videolarında otomatik alt yazı oluşturacak

Twitter, özellikle işitme engelli bireyler için oldukça kullanışlı olan bir uygulamaya hazırlanıyor. Video içeriklerinde Youtube’da olduğu gibi otomatik alt yazı desteğini platforma getiriyor. Bu özellik Android, iOS ve platformun web sitesinde kullanılabilecek.

Alt yazı desteği, Android ve iOS cihazlarında ekstra açma sekmesi bulunmuyor. Böylece otomatik video oynatılırken sessizde bile olsa bu özellik çalışmaya devam edecek. Ancak platformun web adresinde otomatik oynatma sırasında isteğe göre açıp kapatılmaya olanak tanıyan yeni bir CC düğmesi mevcut olacak.

Alt yazı desteği özelliği, henüz gelişime açık halde bulunuyor. Bu özelliğin İngilizce, Çince, İspanyolca, Japonca ve daha fazlası dahil olmak üzere 30’dan fazla dil desteğine sahip olacağı belirtiliyor. Videolardaki otomatik alt yazı, ilk önce yüklendiği bölgenin diliyle oluşturulacak. Ancak henüz altyazıları diller çevirme seçeneği bulunmuyor.

Yorum Bırakın