Modern içerik pazarlamacıları için her zaman yeşil kalan içerik oldukça önemlidir. Evergreen içerik, doğası gereği zamana dayanıklıdır ve bugün olduğu gibi bir yıl sonra okunduğunda da hala güncelliğini koruyabilir.

İçeriklerin hızla tüketildiği ve güncelliğini yitirdiği günümüz internet dünyasında blog yazılarınızın her zaman yeşil kalmasını ister misiniz? Cevabınız “Evet”se İsimtescil olarak her zaman yeşil kalan içerikler oluşturmak için derlediğimiz tavsiyelerimize başlıyoruz.

Evergreen İçerik Nedir? Neden Önemlidir?

Evergreen içerik, genellikle her zaman güncelliğini koruyabilecek ve kolay kolay değişmeyecek içeriklerdir. Bir nevi temel konular olarak düşünebiliriz. Örneğin, “SEO nedir?”,(https://blog.isimtescil.net/seo-nedir/) “Hosting nedir?” (https://www.isimtescil.net/hosting/paketleri.aspx)  gibi konular temel konulardır ve bu konular çerçevesinde hazırlanan faydalı içerikler yıllarca okunabilir.

Arama motorları, kendilerine sorulan sorulara güncel makalelerle cevap vermeyi öncelik alsa da arama motorlarında üst sıralarda yer almanın tek kriteri güncel olmak değildir. Yıllar önce yazdığınız ancak hala okunan makaleleriniz de arama motorları tarafında yüksek kaliteli içerik olarak gruplandırılır ve üst sıralara taşınır. Özellikle bu yazılar ile ilgilenir ve belirli alanlarını güncellerseniz çok daha fazla etkileşim aldığınız fark edebilirsiniz.

Bazı blog yazılarının yazılma tarihine baktığınızda üzerinden yıllar geçtiğini ancak arama motorlarında nerdeyse her zaman üst sırada sabit kaldığını görebilirsiniz. Bu sayfalar ele aldıkları konular bakımından güncel olmaktan ziyade temel bilgiler verdiklerinden ve uzun yıllardır okunduğundan internet kullanıcıları tarafından güvenilir olarak algılanır. Bu da dönüşümlerinizi artırma noktasında oldukça işinize yarar.

Her zaman yeşil içerik oluşturmak sadece müşterilerinizi değil Google’ı da memnun ediyor. Evergreen içeriğin zamansız veya hızlı bir şekilde güncellenmesi kolay olduğu için; bilgi grafiğine veya videoya odaklanarak, arama motoru sıralamasını, trafiği ve olası satış yaratmayı olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Evergreen içerik, okuyucuya daha fazla değer sağlar ve sonuç olarak, daha fazla yayının buna bağlantı vermesi muhtemeldir, bu da gelişmiş sayfa ve alan otoritesi sağlayacaktır.

Her Zaman Yeşil Kalan İçeriğin Özellikleri

Her zaman yeşil kalan içerik hazırlamaya karar verdiyseniz, öncelikle kendinizi hedef kitlenizi yerine koyun. Yazacağınız içerik kitlenize ne kazandıracak? Hedef kitlenize gerçekten fayda sağlıyor mu? Ele aldığınız konu evergreen içerik olabilecek kapsamda ve yeterlilikte mi? Bu içerik uzun yıllar performans gösterebilir mi? Örneğin, Facebook’un yeni özelliklerini incelediğiniz bir makalenin uzun süre okunması mümkün değildir. Çünkü Facebook sık sık güncelleme yapmaktadır. Ancak bu noktada yenilikleri hızlıca takip edebiliyor ve makalenizi hemen güncelliyorsanız içeriğiniz her zaman yeşil kalan içerik olabilir.

Her zaman yeşil kalan içeriğin uzun olması şart değildir ancak arama yapan kullanıcıların aradığı tüm cevapları makalenizde bulmasını istiyorsanız yazınızı derinleştirmenizde ve konuyu geniş bir perspektiften ele almanız faydalı olacaktır.

Evergreen İçerik Oluşturmak için Tavsiyeler

Anahtar kelimeleri belirleyin

Her zaman yeşil içerik oluşturmak için öncelikle anahtar kelime araştırması yapmalı ve konuya uygun, en çok aranan kelimeleri belirlemelisiniz. Kapsamlı anahtar kelime analizi (https://blog.isimtescil.net/anahtar-kelime-araci-ile-sitenizi-ust-siralara-cikarmak/) ile internet kullanıcılarının en çok kullandığı kelime öbeklerini ve sorguları belirleyebilir, ardından içeriğinizi buna göre uyarlayabilirsiniz.

Bazı Konuları Daha Kapsamlı Ele Alın

İnternet kullanıcıları araştırma yaptıkları konunun tüm detaylarını bilmek isteyebilir. Örneğin; kullanıcı bir yazılım parçası satın aldığında bu parça ile alakalı tüm detayları bilmek, anlamak ve kullanmak isteyecektir. Kullanma kılavuzları bu konuda yeterli gibi görünse de birçok kişi kullanma kılavuzu dışında ek bilgiler için de arama motorlarına başvuruyor. Kullanma kılavuzundaki dilden ziyade daha anlaşılır, basit ve yazılım parçasının işlevlerinin de yer aldığı makaleler yazarak istediğiniz dönüşümleri elde edebilirsiniz.

Basit ve Anlaşılır Bir Dil Kullanın

Her şeyin hızlı olduğu ve birçok içeriğin yer aldığı dijital dünyada bir şeyi gereksiz yere uzatmak için zaman yok. Yazacağınız metinlerin edebi metinler olmadığının farkında olun ve sonuca ulaşma amaçlı, süreçleri net bir şekilde anlatan bir dil benimseyin. Bol bol görselin arasında anlaşılır metinler yazmak, metni çok daha faydalı ve işlevsel bir hale getirecektir.

Evergreen içeriklerin SEO için olduğu kadar itibar açısından dan çok önemli olduğunu tekrar hatırlatır, İsimtescil blog olarak, her zaman yeşil kalan içerik oluşturma yolculuğunuzda başarılar dileriz.

Yorum Bırakın