Ping, öncelikle cihaz arasındaki bağlantıyı test etmek için kullanılan bir ağ tanılama aracıdır. Bir hedefe ping atmak için, bir İnternet Kontrol Mesajı Protokolü (ICMP) eko istek paketi gönderilir. Bir bağlantı varsa, hedef bir yanıt verir. Ping, veri paketinin kaynağından hedefe ve gidiş dönüş süresini hesaplar ve paketlerin kaybolup kaybolmadığını belirler.

ping aracı 1983 yılında Mike Muuss tarafından tanıtılmıştır. Yaklaşık bin satır kod içerir ve çeşitli ağ uygulamaları ve işletim sistemleri için standart paketlenmiş bir araç haline gelmiştir.

Ping yardımcı programı, daha sonra IP datagramları içine alınmış ve ağ üzerinden iletilen bir ICMP veri birimi oluşturarak çalışır. İsteği aldıktan sonra, hedef yükünü kopyalar, orijinal paketi imha eder ve aldığı aynı yük ile birlikte bir yankı cevabı oluşturur.

Ping hız testi

Yankı istek paketinin yükü genellikle değişken uzunluktaki değişkenlere sahip olan Amerikan Bilgi Değişimi Standart Kodu (ASCII) karakterlerinden oluşur. Gidiş-dönüş süresi, IP datagramı kaynak düğümü terk ettiğinde kaynak düğüm saatinin yerel saatine dikkat edilerek hesaplanır ve sonra bu süreyi yankı cevabının geldiği saatten çıkartarak hesaplanır.

İşletim sistemine bağlı olarak, ping yardımcı programı çıktısı değişir. Bununla birlikte, neredeyse tüm ping çıktıları aşağıdakileri gösterir:

  • Hedef IP adresi
  • ICMP sıra numarası
  • Yaşama zamanı (TTL)
  • Gidiş-dönüş süresi
  • Yük boyutu
  • İletim sırasında kaybedilen paket sayısı

Gidiş dönüş başarıyla tamamlanmadıysa, ping aracı çeşitli hata mesajları görüntüler. Ping mesajında alınan hata mesajları aşağıdaki bilgileri içerir:

  • Geçiş Süresinde TTL Süresi Doldu: Bir IP paketi hedefine ulaşmamışsa, önce ağ üzerinde yaşayabileceği maksimum süreyi belirler. Bu hatayı gidermek için, ping -i anahtarını kullanarak TTL değerini artırmayı deneyin.
  • Hedef Ana Bilgisayar Ulaşılamazsa: Hedefin kapalı olduğunu veya ağda çalışmadığını gösterir. Hedef ana bilgisayar için yerel veya uzak bir rota bulunmaması nedeniyle bile oluşabilir. Bu hatayı gidermek için yerel rota tablosunu değiştirin veya düğümü açın.
  • İstek Zaman Aşımına Uğradı: Ping komutunun zaman aşımına uğradığını gösterir. Ağ trafiği, Adres Çözümleme Protokolü (ARP) istek paketi filtreleme hatası veya yönlendirici hatası nedeniyle yankı mesajı alınmadığını gösterir. Ping-w düğmesini kullanarak bekleme süresini artırmak, bu sorunu çözebilir.
  • Bilinmeyen Ana Bilgisayar: IP adresinin veya ana bilgisayar adının ağda bulunmadığını veya hedef ana bilgisayar adının çözülemediğini belirtir. Bu sorunu gidermek için, etki alanı adı sistemi (DNS) sunucularının adını ve kullanılabilirliğini doğrulayın.

Yorum Bırakın