Marka ön araştırma nedir? Marka ön araştırma kapsamında neler yapılıyor? Bir firma marka başvurusu yaparken nelere dikkat etmelidir? Tüm sorularınızın cevaplarını sizler için araştırdık.

Marka ön araştırma, almak istediğiniz marka isminin, başkaları tarafından daha önceden alınıp alınmadığının incelenmedir. Bu inceleme sayesinde, marka başvurusunda bulunan kişi yada kurumun işlemleri daha güvenilir ve sonuç odaklı olarak gerçekleşmektedir.

Marka ön araştırma kapsamında neler yapılıyor?

Marka ön araştırası ile marka isminin, detaylı ve analitik olarak, slogan ve logo incelemesi gerektirmektedir. Marka ön araştırması yaptırırken, özenli olunmalıdır. Çünkü seçilmiş olan marka ve logo daha önceden başka bir firma tarafından yapılmış olabilir. Seçtiğiniz marka ve logonuz diğer firmaların isim ve logoları ile benzerlik göstermemelidir. Marka ön araştırması yaptırmak istiyorsanız https://www.isimtescil.net/ sayfamıza girerek ücretsiz olarak başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Marka ön araştırması yaptırırken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır;

  • Marka isminiz, logo ve slogan içeriyorsa, marka, slogan ve logo açısından inceleme yaptırılmalıdır.
  • Marka isminizi araştıracak olan şahıs, marka vekili ve avukat olmasına özen göstermeli, ancak bu şekilde markanızın tescilini güvence altına alabileceğinizi unutmamalısınız
  • Kendinizin de marka tescil öncesi araştırma yapabileceğinizi unutmamalısınız
  • Marka tescil öncesi marka uygunluk araştırma kapsamında, fonetik ve kelime benzeşmesi gibi hususlarında araştırılmasında fayda vardır. Olası benzeşme durumlarından etkilenmemek için, marka isminin bu ve benzeri bir çok arama kriterine uyulması ve değerlendirilmesi gerekir.

Marka Araştırması Neden Yapılmalıdır

  • Yapılacak marka başvurusundan önce itiraz ve ret kararlarının önüne geçebilmek için risk analizi yapılması gerekmektedir.

Marka İzleme Nedir ?

  •  Marka izleme; bültenlerde ilan edilen markaların tescilli ya da tescil başvurusu yapılmış marka sahipleri adına benzerlik yönünden karşılaştırılması ve benzer markaların tescilinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmadır.
  • Markanın tescil edilmesi markanın korunması anlamına gelmemelidir, asıl önemli olan markanızı taklitlerinden korumaktır.

Yorum Bırakın