Sadık müşteri, tüm işletmelere değer katar. Şirketiniz hangi sektörde olursa olsun sadık müşteriden daha değerli bir şey yoktur. Tüm şirketlerin, müşterilerinin alışverişinin her aşamasındaki beklentileri en iyi şekilde karşılamaya çalışmalarının temel sebebi müşteri memnuniyetini sağlamaktır.

Müşteri memnuniyeti yüksek olan bir firmanın marka sadakatini oluşturma olasılığı çok yüksektir. Bu noktada; öncelikle elinizdeki ürünün kalitesine güvenmeniz büyük önem taşıyor. Ürününüzün kalitesinden ve işlevinizi sorunsuz şekilde yerine getirdiğinden eminseniz mobil uygulamaların da yardımı ile müşteri memnuniyetinizi üst sıraya taşıyabilirsiniz.

Mobil Uygulamaların Avantajları Nelerdir?

Uygulama geliştiricileri tarafından geliştirilen uygulamalar, marka ve müşteri ilişkisini sağlamlaştıran değerli avantajlar sunar: 

  • Mobil uygulamalar, müşteriden uzun ve sıkıcı formlar doldurmalarını istemez. İstenilen bilgiler kısa ve nettir. Bu da uygulamaya hızlı ve pratik kayıt olma imkanı sunar.
  • Hizmet olarak push bildirimi gerçek bir nimettir. Kullanıcılara indirimler, yükseltmeler veya hatırlatıcılarla ilgili doğrudan ve hızlı mesajlar gönderilmesini sağlar. Ayrıca, etkili sohbet desteği istemcinizi sıkıcı telefon görüşmeleri yapmaktan kurtarabilir. Her şey canlı sohbet veya destek üzerinden kolayca iletilebilir.
  • Mobil uygulamalar; daha sonra yemek siparişi verme, satın alma ve rezervasyon yönetimi gibi özellikler de sunar. Bir mobil uygulama ile tüm bu işlemler tek bir tıklamayla gerçekleştirilebilir. Bu zamandan ve paradan tasarruf sağlayan özellikler yoğun çalışan profesyoneller, girişimciler ve öğrenciler için büyük kolaylık sağlar.

Kısacası, bir mobil uygulama; ürünün alım satımının ötesine geçmekte ve müşterilerin ilgi alanlarını bulacakları gerçek zamanlı faydalar sunmaktadır. 

Bir mobil uygulamanın giderek daha fazla kullanıcı kazanabilmesi için, en çok aranan ve hedef kitlenin hızlıca çözmek istediği sorunları giderebilmesi gerekir. Uygulamanızın işlevselliğini ölçümlemek için aşağıdaki soruları cevaplamaya ne dersiniz?

Müşteriler için mobil uygulama teklifleri nelerdir? Ne tür ihtiyaçlar karşılanmaktadır ve uygulama yoluyla süreç nasıl iyileştirilmektedir? Mobil uygulamanız kullanıcı dostu ve sezgisel mi?  

Bu sorular, müşterinin başvurusunun gerçek kullanımının belirlenmesine yardımcı olacaktır. 

Hangi Uygulama Özellikleri Müşteri Sadakati Oluşturabilir?

Bildirim almak

Mobil uygulamanın en güçlü işlevlerinden biri olan bildirim; kullanıcının marka hakkında zamanında bilgi almasına yardımcı olur. Kullanıcılar kişiselleştirilmiş mesajlar, özel promosyonlar, etkinlikler vb. alabilirler. İşlevin potansiyeli o kadar yüksektir ki, uygulama kullanıcılarını  alışveriş alışkanlıklarına göre kategorize edip, tamamen kullanıcının ilgisini çekebilecek tarzda bildirimler gönderilebilir.

Bu nedenle, uygulamayı düzgün bir şekilde yönetmek ve profillere özel uyarlamak önemlidir. 

GPS Kuponu

Mobil uygulama tarafından sunulan GPS Kupon müşteri sadakati oluşturmak için en etkili özelliktir. En önemli şey, kupon sisteminin her türlü işletmeye uyum sağlamak için esnek olmasıdır. 

Bu kuponları; bazı ürünlere veya toplam müşteri satın alma işlemi için sabit bir tutar veya yüzde olarak getirebilirsiniz. Her ürün veya hizmete her zaman yalnızca belirli koşullarda ve yerlerde kullanılabilecek bir son kullanma tarihi ekleyebilirsiniz.

Kişiselleştirilmiş İçerik Sunma

Hepimizin bildiği gibi, içerik her şeydir. Tüketiciler, kişisel ihtiyaçları karşılamak ve bir web sitesi üzerinden bulamadıkları özel ve kişiselleştirilmiş hizmetler almak için uygulamalara yönelirler. Kişiselleştirilmiş içerik sunarak, müşteri ve marka arasında daha derin bir bağlantı kurabilirsiniz.

Örneğin, müşteri hamile bir kadınsa; bebeklere özel malzemeler, hamilelik döneminde lazım olabilecek ürünler vb. derlendiği bir paket uygulama tarafından sunulabilir. Bu müşteriye kendini özel hissettirir ve alışveriş yapma ihtimalini yükselterek mobil uygulama ile arasında bağ kurmasına yardımcı olur.

Dönem itibariyle mobil uygulamanızı geliştirmek için oldukça ideal bir zaman. İsimtescil olarak krizleri fırsata çevirdiğiniz ve markanıza değer kattığınız başarılı günler dileriz.

Yorum Bırakın