Koronavirüs hayatımızda bir süredir köklü değişikler yapmamıza sebep oluyor. İş yerlerimiz ve okullarımız eve taşındı, her işimizi teknoloji aracılığıyla takip ediyor dijital buluşmalarla hayatımızı sürdürüyoruz. Koronavirüsün bir diğer etkisi de Ramazan bayrama denk gelmesi. Hepimiz, arkadaşlarımız ve akrabalarımızdan uzak geçireceğimiz bu Ramazan ayında onlarla nasıl iletişim kuracağımızı, bir araya gelemesek de sevgimizi nasıl göstereceğimizi merak ediyoruz.

Diğer Ramazan aylarına kıyasla baktığımızda bu sene farklı olan, bu Ramazan’da değişen birçok alışkanlığımız oldu. Bu yazımızda size Türkiye’nin domain ve hosting lideri isimtescil.net olarak dijitalleşen hayatımızı ve Ramazan’ın güzelliklerinin devam etmesinden bahsedeceğiz.

Evde Geçirilen Ramazan Ayı

Covid – 19 sebebiyle camilerin kapatılması ve toplu ibadetlere bir süreliğine askıya alınmasından sonra Ramazan ayını nasıl geçireceğimizi hepimiz merak ediyorduk. Büyük şehirlerde hafta sonu yasakları, sosyal mesafe kuralı gibi tedbirler de alınmak zorunda. Biz de sevdiklerimizi korumak için bu Ramazan’ı onlardan uzak bir şekilde geçirmeye başladık. Evde ailemizle beraber sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçireceğiz. Bu seneki olağan üstü durum yüzünden Ramazan ayını ve bayramını sevdiklerimizden ayrı geçirirsek diğer Ramazan’larda beraber olabiliriz.

  1. Dijital Buluşmalar

Hepimizin sevdiklerimizden uzak geçirdiğimiz Ramazan ayında aslında uzak olmadığımızı fark etmemiz ve bizi çok mutlu eden dijital buluşmalar yapıyoruz. Normalde Ramazan ayını nasıl geçiriyorsak aynı şekilde sevdiklerimizle telefon ya da bilgisayar aracılığıyla buluşma şansımız oluyor. Hepimizin önceki Ramazanlar’da yaptığı toplu iftarlar, yerini akıllı telefonlarda görüşmeye bırakınca teknolojiyi kullanmak bizi mutlu etmeyi sağladı. Arkadaşlarımızla, akrabalarımızla uzun uzun görüntülü konuşmalar yapıp birbirimize bu zorlu ayda destek oluyoruz. 7’den 70’e kullanılan bu teknoloji sayesinde birden çok kişiyle aynı anda da görüşme şansına sahibiz. Bu Ramazan’da sevdiklerimizi unutmadığınızı göstermek istiyorsanız arayarak onları sevindirebilirsiniz. Bu süreçte onlarla iletişim kurarak çok büyük bir moral kaynağı olabilirsiniz.

  • Akıllı Telefon Kullanımı

Bu Ramazan’da akrabalarımız ve arkadaşlarımızla bir araya gelmek için normalden fazla akıllı telefon kullanmaya başladık. Yapılan bir araştırmaya göre evde karantinada geçirdiğimiz bu dönemde özellikle Ramazan ayında katılımcıların %30’u telefonlarıyla normalden daha çok vakit geçirdiklerini söylüyor. Katılımcıların %70’i de gün içinde daha çok iftardan sonra telefonlarını kullandıklarını söyledi. Hepimizin alışkanlıkları koronavirüs sebebiyle değişmiş olsa da sevdiklerimizin yanında olduğumuzu göstermenin en güzel yolu onları aramak ve bir şeyler paylaşmak haline geldi.

  • Çevrimiçi Alışveriş

Bu süre boyunca çevrimiçi alışverişlerde de bir artışın olduğu gözlemlendi. Hepimizin evlerimizde olduğu bu sürede Ramazan ayı ve bayramı için yaptığımız harcamalar da akıllı telefonlarımız ya da bilgisayarlarımız üzerinden devam etmekte. Dışarıya çıkıp ailemizi riske atmak yerine çevrimiçi olarak sürdürdüğümüz alışveriş alışkanlığımız da koronavirüs sebebiyle değişen bir durum oldu. Araştırmaya göre Ramazan ayı boyunca müşterilerin %85’i akıllı telefonlarından çevrimiçi alışveriş yapıyor.

  • Reklamlar ve Ramazan

Evde geçirdiğimiz bu süreçte televizyon, bilgisayar gibi teknolojik cihazları çok kullanmaya başladık. Ramazan’da yaptığımız büyük alışverişler, toplu iftarlar bu sene yapılamayacağından dolayı alışveriş alışkanlığımız da değişti. Özellikle Ramazan ayında oruç tutan kişileri doğrudan etkileyen reklamlar, bir ürünü almamızda koronavirüs sürecinde daha çok etkili oldu. Yapılan bir diğer araştırmaya göre oruç tutan kişilerin %66’sı akıllı telefonları üzerinden reklamlar etkisiyle alışveriş yapıyor.

Yorum Bırakın