SEO’yu düşündüğümüzde, genellikle içerik oluşturma, bağlantı kurma ve sosyal medya tanıtımları gibi teknik konularla ilişkilendiririz. Bununla birlikte, bir çok SEO pazarlamacısı ve işletme sahibi SEO stratejilerini güçlendirmek için gerçekten iyi bir web tasarımına sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu unutuluyor.

SEO ile bir web sitesinin görsel tasarımı arasında doğrudan bir korelasyon olmayabilir, ancak burada ve SEO stratejileri için gerekli olan birkaç unsur var. Dahası, gerçekten çarpıcı bir web tasarımına sahip olmak, ziyaretçilerinize en iyi kullanıcı deneyimini yaşatmak için çok önemlidir, bu nedenle web sitenizden uzaklaşmazlar.

Yıllardır web sitelerini masaüstü bilgisayarlarda görüntülemeye alışkınız. İnternete bağlanmamızın tek yolu olduğu için bu mantıklı geldi. Bununla birlikte, son teknolojik gelişmeler akıllı telefonları ve diğer mobil cihazları doğurdu ve bu da hareket halindeyken bile dünyanın internete erişmesini sağladı.

Artan mobil kullanıcı sayısı nedeniyle Google, sorunları kendi ellerine aldı ve sıralamalarını belirlemek için web sitelerinin mobil versiyonlarına öncelik veren yeni bir algoritma yayınladı. İşte, kullanıcıların bir web sitesine mobil cihazlar aracılığıyla erişirken gerçekten umursadıkları şeyler:

Duyarlı görüntüler ve metinler. Ekran çok küçük olduğu için hiç kimse metinleri okumak ya da sadece bir piksel büyüklüğündeki görüntüleri izlemek istemiyor.

Değişen tasarımlar için özel sınır değerler. Bu, CSS medya sorguları yoluyla mümkündür.

Esneklik – bu basitçe hangi cihaza erişildiğinden bağımsız olarak veya yatay veya dikey modda bakıldığında web sitenizin işlevsel olması gerektiği anlamına gelir.

İyi korunmuş bir orantılı ızgara.

Anahtar kelime optimizasyonu ve içerik oluşturma gibi teknik işleri SEO uzmanlarına ve yazarlarına bırakın. Bir web tasarımcısı olarak işiniz, tasarımın kullanıcılarınızı hedef aldığından emin olmaktır. Tasarım basit ve sorunsuz bir deneyim sağlamalıdır.

Kullanıcılar hakkında hatırlamanız gereken tek şey, Google’da ilk etapta arama yaptıkları, çünkü cevap istiyorlar. Ve eğer tasarımınız onların bu cevaplara çabuk ulaşmalarına izin vermiyorsa, olasılıklar oradan ayrılacaklardır.

Görüntüleri optimize etmek, kendi başına ayrı bir kategori alabilmesi için çok önemlidir. Sayfa içi veya sayfa dışı SEO yaparken de aynı derecede önemlidir. Resim SEO hakkında hatırlamanız gereken birkaç nokta:

Kullanmak için doğru formatı bilin. Genellikle, bilmeniz gereken üç önemli resim dosyası türü vardır. JPEG, konu içeren fotoğraflar için en iyisidir. PNG şeffaf arka plana sahip görüntüler için uygundur. GIF, animasyonlu görüntüler için en iyisidir.

Metinlerinize dikkat edin. Resimlerinize başlık ve açıklamalar oluşturma seçeneği vardır. Ayrıca, SEO ekibinizden bu bölümü optimize etmelerini isteyin, böylece anahtar kelimeleriniz burada yer alır.

Sonuçta, resimlerinizin mümkün olduğunca hafif ve sıkıştırılmış olmasını istersiniz. Google beğenir ve web sitenizin yükleme hızını büyük ölçüde artırabilir.

SEO yapıldığında, grafik tasarımcıları, içerik yaratıcıları, SEO pazarlamacıları ve web geliştiricileri gibi farklı departmanların, her departman tarafından üretilen varlıkların işletmenin tüm SEO başarısına katkıda bulunmasını sağlamak için birlikte çalışması önemlidir.

Yorum Bırakın