Sosyal medya da ve web sitenizde içeriklerinizin paylaşımı için en uygun zaman dilimi hangisi? Bu kesinlikle içeriğimizi oluştururken düşündüğümüz bir soru. Sosyal medya yayınlarınızı geliştirmekten çevrimiçi blog sayfanıza eklemenize, paylaşılabilir içeriğe yol açacağını umduğumuz mükemmel büyüleyici parçalar üretmek için çok zaman harcıyoruz. Bu nedenle çevrimiçi yayın yapmak için en iyi zamanları anlamak, performans seviyesini yükseltmeye yardımcı olabilir.

İşte bazı öneriler:

Facebook

Facebook’ta paylaşım için en iyi zaman hangisidir?

Son araştırmaların çoğu, içeriğinizle ilgili emojiler, tıklamalar ve yorumlar istiyorsanız, öğleden sonra öğlen ve öğlen 4 arasında Facebook’ta paylaşım yapabilirsiniz. Yapılan çalışmalar, öğleden sonra ve öğleden sonra saatleri arasında Facebook kullanımı ve katılımının doruk noktası olduğunu gösterdi.

Paylaşım için en uygun günler: Çarşamba, Perşembe, Cuma

Cuma günleri yalnızca Facebook yorumlarının % 17’sini ve tüm beğenilerin ve payların% 16’sını oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda haftanın herhangi bir gününün% 10’unda en yüksek etkileşim oranına sahiptir.

Kullanıcı katılımı, özellikle markalar için Cuma günleri genel olarak en yüksek seviyededir, ancak Perşembe günleri de en az cuma kadar yüksek etkileşim almanızı destekler.

Unmetric tarafından yapılan son bir araştırmada, markalar ortalama olarak çarşambaları daha az yayınlasa da, gönderilerdeki etkileşim sayısının çarşamba günleri markalar için en yüksek olduğunu söyledi. Bu nedenle, mükemmel bir katılım oranı istiyorsanız, çarşambaları daha sık paylaşım deneyebilirsiniz.

Instagram

Instagram’da yayınlanacak en iyi zaman nedir?

Instagram’da en iyi bahis, insanların iş günlerini planlamaktır. Kullanıcılar, çalışmalarının zor olduğu anlarda arayabilecekleri içerik parçaları için platformdaki görüntüler, videoları izler ve hikayeleri kaydırırlar. Öğle yemeği zamanı, kullanıcının IG’ye katılımı için en yoğun zamandır. Çalışma saatlerinden hemen sonra yayınlanan Instagram gönderileri de daha fazla etkileşim kazanma eğilimindedir. Pek çok kullanıcı, işlerini eve gidip gelirken ya da işten sonra sosyal medyalarına göz atıyor, bu nedenle hedef kitlenizin çoğunun gün içinde işlerini bitirdiği zamanlarda paylaşım yapmanın etkileşim oranınızı arttıracağını söyleyebiliriz.

Paylaşım için en uygun günler: Pazartesi, çarşamba, perşembe, cuma

Çarşamba günü; haftanın zirvesi ve tıklamaları, sık kullanılanları ve yorumları toplamak istiyorsanız Instagram’da yayınlanacak en yoğun gün. Salı günleri hariç diğer tüm hafta içi günlerde de katılım oranları da oldukça yüksek.

Twitter

Twitter’da paylaşmanın en iyi zamanı nedir?

Twitter, hızlı tempolu günlere ara verdiklerinde içerik yayınlamak için mükemmeldir.

Bunu göz önünde bulundurarak, markaların Twitter’larına katılımın, herkes öğle yemeğinde ve öğleden sonra saat 6’dan 6’ya kadar, öğle saatlerinde paylaşım yapmanın etkileşim oranlarını arttıracağını söyleyebiliriz.

Paylaşım için en uygun günler: Pazartesi, salı, çarşamba, perşembe

Genel olarak, çalışma haftası sırasında Twitter içeriğini ortaya koymak oldukça mantıklı görünüyor. Cuma gününe kadar yapacağınız paylaşımların etkileşim oranları oldukça yüksek görünürken Cumartesi ve Pazar günleri Twitter etkileşimleri bakımından daha da kötüleşiyor.

LinkedIn

LinkedIn’e en uygun zaman hangisidir?

LinkedIn en çok tıklamayı, paylaşımları ve yorumları işten hemen önce, işten sonra ve öğle yemeğinde görüyor.

Paylaşım için en uygun günler: Salı, Çarşamba, Perşembe

İnsanlar, hafta sonu boyunca değil, hafta boyunca LinkedIn hesaplarını aktif tutmayı, kontrol etmeyi tercih ediyor. Ayrıca, Pazartesi ve Cuma günleri yapılan gönderiler, haftanın ortasında yayınlanan gönderiler kadar ilgi çekici olmuyor. Bu nedenle LinkedIn paylaşımlarında hafta içini kullanmak çok daha fazla etkileşim almanızı sağlayacaktır.

Yorum Bırakın