Teknofest’19 kapılarını açtı. Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Teknofest’19 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın katılımıyla açıldı.

Gençlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Teknofest, bu yıl yarışmalara katılan takımlara 2 milyon TL’nin üzerinde ödül vermesi bekleniyor. Dünyanın en önemli havacılık ve teknoloji etkinliklerinden biri olmayı başaran Teknofest, 22 Eylül’de son bulacak.   

Yarışmalar Ve Gösteriler

Festival kapsamında 19 farklı kategoride düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, Dünya Drone Kupası, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Hackİstanbul 2019, Solo Türk ve Türk Yıldızları nefes kesen gösterileri, dikey rüzgar tüneli, planetaryum, havacılık gösterileri, atölye çalışmaları, jandarma emniyet özel gösterileri, Atak Helikopteri Harmandalı, sergiler, konserler ve çok özel sürpriz etkinler gerçekleştirilecek.

Teknofest’te 81 il, 122 ülkeden 17.373 takımdan 50 bin başvuru arasından 10 bin finalistin belirlendiği 19 farklı kategoride düzenlenen Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları rekor seviyede ilgi gördü. Teknofest’19 pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: DHA

Yorum Bırakın