TikTok’a hikaye özelliği mi geliyor? Sosyal medya platformları arasında en popüler özellik olan hikaye özelliği, TikTok tarafından test edilmeye başlandı. Peki sizce bu yeni özellik TikTok kullanıcıları tarafından nasıl karşılanacak? Hep birlikte bekleyelim ve görelim.

Aylık 700 milyon kullanıcıya sahip TikTok, kullanıcıları için kendini geliştirmeye ve bünyesine yeni özellikler katmaya devam ediyor. TikTok’un en büyük özelliği olan 15 saniyelik video konsepti ile diğer sosyal medya hesaplarının önüne geçti.

TikTok, hikayeler benzeri özelliği test ediyor

Geçtiğimiz haftalarda YouTube’un TikTok benzeri Shorts özelliğini açıklamasının ardından bir kez daha gündeme gelen platform, uzun yıllardır Instagram ve Snapchat gibi uygulamalarda başarı ile kullanılan hikayeler benzeri özelliğini test etmeye başladı.

Popüler sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından duyurulan bu yenilik, rakip uygulamaların kullandığı hikayeler özelliği ile benzer işlevlere sahip. Basit bir şekilde ”TikTok Hikayeler” olarak adlandırılan bu özellik, tıpkı Snapchat ve Instagram’da olduğu gibi kullanıcının gönderileri 24 saat boyunca yayınlanacak şekilde paylaşmasına imkan sağlayacak.

Aynı zamanda diğer uygulamalarda da kullanılan kaydırma çubukları sayesinde hikayeler arasındaki geçiş daha da kolaylaşacak. Bunun yanı sıra paylaşılan hikayelere yorum yapma ve tepki gösterme de mümkün olacak. Bu özelliği kişilerin takipçileri ile etkileşiminde yeni bir yol olarak tanımlayan TikTok, uygulamasının doğası gereği hikayelerde yalnızca video içeriklerinin paylaşılmasına izin verecek.

Test aşamasında olduğu belirtilen TikTok hikayeler, herhangi bir sıkıntı olmaması durumunda önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılar için hizmete girecek.

Yorum Bırakın