Yakın zamanda pek çok genç, üniversiteli olacak. Hayatın en güzel zamanlarından olan ve aileden bağımsız yaşama, alanınızla ilgili çalışmalar yapma, sağlam dostluklar kurma gibi deneyimler yaşayacağınız üniversitede derslerinizi takip etmek ve zamanınızı doğru kullanmak konusunda size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bazı uygulamaları derledik.

Okulunuzun Kendi Uygulaması

Birçok üniversitenin; duyuruları, ders içeriklerini, final ve vize tarihlerini takip edebileceğiniz uygulamaları bulunuyor. Okulunuza kaydolduktan hemen sonra ilgili uygulamayı mutlaka indirin. Böylelikle okulunuzda haberdar olmanız gereken her şeyi anlık takip etme imkanınız olacak.

Üniversiteler, mobil uygulamalarını geliştirmek için her geçen gün yenilikler yapmaya devam ediyor. Okul ile ilgili tüm bilgileri kapsayan bu mobil uygulamalar, işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

Şehrin Ulaşım Uygulamaları

Bugüne kadar özellikle okul döneminde bulunduğunuz şehirden çok fazla ayrılma imkanı bulamamış olabilirsiniz. Ancak artık işler değişiyor. Öncelikle keşfetmeniz gereken kocaman bir şehir var. Şehrin en güzel yerlerine nasıl gidilir, okul ve eviniz ya da yurdunuz arasında hangi vasıtaları kullanacaksınız ya da şehre yakın kafa dinleyebileceğiniz alanlara ulaşım nasıl oluyor? Tüm bunların cevapları için, üniversite okuyacağınız şehrin ulaşım uygulamalarını mutlaka indirmelisiniz.

Yapılacaklar Listesi Şart: Evernote

Hayatınızın kontrolünün tamamen sizin elinizde olduğu bir sürece başlıyorsunuz. Daha önce ebeveynlerinizin yardımıyla yaptığınız birçok şey artık tamamen sizin sorumluluğunuzda olacak. Ayrıca liseden daha farklı bir sisteme, yeni arkadaşlara ve yeni bir şehre alışmaya çalışacaksınız. Tüm bunlara adapte olmaya çalışırken yapmanız gereken şeyler aklınızdan çıkabilir. Bu konuda size yardımcı olabilecek bir check – list uygulamasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Evernote uygulamasını indirerek; notlar alabilir, ses kaydedebilir ve listeler hazırlayabilirsiniz. Böylece hem okul hem de özel hayatınızı yönetmek çok daha kolay olacak.

Tahtada Yazılanlar En Net Haliyle Telefonunda: Office Lens

Özellikle büyük bir amfide ders alıyorsanız bazen tahtayı görmekte ya da not almakta oldukça zorlanabilirsiniz. Bunun yerine tahtada yazılanları okuyabileceğiniz şekilde fotoğraf çekmenizi sağlayan Office Lens uygulamasını kullanabilirsiniz.

Uygulama ayrıca çektiğiniz fotoğrafları PDF, Word ya da Powerpoint yapma özelliği de barındırıyor. Böylece vize ve final dönemi notlarınızı kolaylıkla derleyebilirsiniz.

Üniversitede Sunum Yapmak Bir Gelenektir: Google Slides

Üniversitelerin çoğu bölümünde sunum yapmanız gereken dersleriniz mutlaka olacaktır. Üstelik bu sunumlar genellikle grup çalışması şeklinde olacaktır. Google Slides tam da bu noktada işinizi oldukça kolaylaştıracak çünkü uygulama aynı sunu üzerinde birden fazla kişinin çalışmasına olanak sağlıyor. Böylece hazırladığınız sunumda herkes eşit derecede çalışabilir ve sorumluluklarını yerine getirebilir.

Ayrıca Google Slides, sunumlarınızı özgün ve eğlenceli hale getirebileceğiniz, çeşit çeşit temalar, animasyonlar ve yazı tipleri sunuyor.

Notlarınızı Depolama Zamanı: Dropbox

Özellikle vize ve final dönemlerinde; kendi notlarınız, hocalarınızdan gelen notlar, sorumlu olduğunuz sunumlar, arkadaşlarınızdan aldığınız notlar derken her şey çok karışık bir hale gelebilir. Notlarınızın hepsini tek bir alanda, düzenli şekilde saklayarak çalışmalarınızı çok daha kolay yapabilir ve zamandan tasarruf yapabilirsiniz. Dropbox ile tüm belgelerinizi ister bilgisayarınıza isterseniz de telefonunuza yedekleyebilirsiniz. Dilediğiniz zaman da tüm notlarınıza rahatlıkla erişebileceksiniz.

Son olarak, bazı derslerde hocalarınız tahtanın fotoğrafını çekmenize ya da ses kaydı almanıza izin vermeyebilir. Bunları denemeden önce mutlaka hocanızdan bu konular ile ilgili bilgi istemelisiniz.

Her şeyin gönlünüzce olduğu, harika bir üniversite hayatı dileriz!

Yorum Bırakın