Uzaktan eğitim için karar değiştirildi. Bakan Ziya Selçuk konu hakkında açıklamada bulundu. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle ‘Uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz’ hükmü yürürlükten kaldırıldı.

31 Aralık’ta ‘uzaktan öğretim notla değerlendirilemez’ hükmü yürürlükten kaldırılmıştı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında ise;  ‘puanla değerlendirilemez’ ifadesi geçersiz kılındı.

Bakan Selçuk: Dijital karne vereceğiz

Uzaktan eğitimde karne süreci soru işareti olan noktalardan biriydi. Bakan Selçuk konu hakkında AA haberine açıklamada bulunmuştu.

Bakan Selçuk konu hakkında yaptığı açıklamada; Yüz yüze karne vererek okullardaki hareketliliği artırma niyetinde olmadıklarını ve bu konunun da dijital yöntemlerle çözüleceğini belirtti. Bakan, dijital karne için çalışmalar yapıldığını belirtti ancak konu hakkında çok fazla detay paylaşmadı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek sorusu için de 15 Şubat tarihini işaret etmişti. Bu kararın ise salgının seyrine bağlı olarak alınacağı da vurgulanmıştı.

Yorum Bırakın