Büyük dosya gönderme işlemi, iş hayatında en çok karşılaştığımız durumlardan biridir. Yüksek çözünürlüklü görseller, video dosyaları veya binlerce datanın yer aldığı Excel dosyaları, bilgisayarlarımızda oldukça büyük yer kaplar. Bu dosyaları bir başkasına göndermek de dosyanın büyüklüğüyle eşdeğer olarak zahmetli olacaktır. Eğer dosyalarınızı yakınınızdaki birine harici bellek ile aktarma şansınız yoksa, onları internet üzerinden göndermeniz gerekiyor demektir.

Büyük dosyaları mail ile göndermek çok fazla tercih edilen bir yöntem değildir. Öncelikle bazı mail sistemleri zaten çok büyük dosyaların yüklenmesine izin vermez. Mail ağı buna izin verse de, dosyanın indirilmesi çok uzun sürer ya da karşı tarafın mail hesabını uzun süre yükleme ile meşgul etmiş olursunuz. Bu nedenle mail ile yüklü dosya göndermek çok da verimli yöntem değildir. Oysaki büyük dosya gönderme Wetransfer ile oldukça basittir.

Wetransfer nasıl kullanılır?

Wetransfer son derece basit ve etkili bir dosya paylaşım aracıdır. Temel bilgisayar bilgisine sahip olan herkes bu programı kullanarak dosya göndermeyi başarabilir. Bunun için karşınızda açılan sayfaya kendi mail adresinizi, alıcının mail adresini yazmanız ve dosyalarınızı eklemeniz yeterli. İsterseniz alıcıya bir mesaj da iletebilirsiniz. Ardından dosyalarınızın gönderimi tamamlandığında hem size hem de alıcıya Wetransfer’den bir mail gelir ve bu mailde dosyaların indirme bağlantısı bulur. Alıcı bu bağlantıya tıklayarak dosyaları kısa süre içerisinde ve çok kolay bir şekilde yükleyebilir. Wetransfer’in ücretsiz versiyonunda dosya yükleme sınırı 2 GB’tır.

Wetransfer Plus

Programın ücretli versiyonu olan Wetransfer Plus’ın barındırdığı pek çok kolaylık var. Aylık belirli bir ücret ödeyerek edinebileceğiniz Wetransfer Plus hesabınızla şunları yapabilirsiniz:

  • Tek seferde 10 GB’a kadar yükleme yapabilirsiniz. Bu kapasite, yüksek çözünürlüklü bir video için bile yeterlidir.
  • Dosyalarınız daha uzun bir süre boyunca indirme bağlantısında güvende kalır. Böylece dosyaları tekrar tekrar göndermenize gerek kalmaz.
  • Gönderdiğiniz dosyaları şifreleyebilirsiniz. Sadece sizin belirlediğiniz şifreyi girerek dosyaların yüklenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kullandığınız ara yüzü ve domain adını kişiselleştirebilirsiniz. Bu şekilde müşterilerinize yeni bir ürününüzü bile pazarlayabilirsiniz.

Wetransfer Android

Dünya genelinde en çok kullanılan dosya paylaşım programlarından biri olan Wetransfer’in hem iOS hem de Android uygulamaları bulunuyor. Google Play üzerinden indirilebilecek uygulamada tek seferde 10 GB’a kadar dosya gönderimi yapabiliyor, doğrudan galeriden içerik seçebiliyor ve dosya formatı ayırmaksızın içeriklerinizi aynı anda yollayabiliyorsunuz. Uygulama içerisindeki yüksek çözünürlüklü görseller de dosya gönderim süresinin daha eğlenceli geçmesini sağlıyor.

Wetransfer’in kullanıcı deneyimini oldukça kolay hale getirmesi, bu programı bu kadar popüler yapan en önemli sebeplerden. Programın ücretli versiyonunda tek seferde 100 kişiye içerik gönderimi yapılabiliyor. Özellikle büyük şirketler ve pazarlama işletmeleri için bu avantaj oldukça önemli. Alıcının da yalnızca bir bağlantıya tıklayarak tüm dosyaları indirebilmesi, programı çift taraflı olarak kullanışlı hale getiriyor. Wetransfer’in yükleme hızının da oldukça yüksek olması, tüm taraflara vakit kazandıran bir özellik olarak öne çıkıyor.

Wetransfer’i öne çıkaran bir diğer özellik de, güvenlik konusunda oldukça titiz çalışıyor olması. Wetransfer ile gönderdiğiniz hiçbir dosya incelenmiyor ya da gözlemlenmiyor. İş hayatında gönderilen önemli dosyaların başka hiç kimse tarafından gözlemlenmiyor olduğunun bilinmesi, kullanıcıların bu programa daha fazla güven duymasını sağlıyor. Tüm bu özellikler, Wetransfer’i dünyanın en çok kullanılan dosya paylaşım programlarından biri haline getiriyor. Her geçen gün daha fazla kişi ve işletme bu programı kullanarak dosya paylaşımı yapıyor.

5
Sending
User Review
4 (2 votes)

Yorum Bırakın