Dün akşam saatlerinde yaşanan popüler mesajlaşma ağı Whatsapp’ta meydana gelen sorun bir önemi daha ortaya çıkardı. Milli uygulama olarak daha önceden yayınlanan BİP, LAFF, DEDİ gibi yerli alternatiflerimiz birkez daha gündeme geldi.

Dünya çapında yaşanan sorun öncelikli olarak Batı Avrupa’da başlandı. Ve tüm sosyal medya kullanıcılarını etkiledi. Peki bu sorun neden oluştu? Dün saat 16:00 sularında başlayan sorun ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıklamada bulundu.

Bakan Yardımcısı’ndan WhatsApp Açıklaması

Bakan Yardımcısı Sayan konu hakkında, Instagram, WhatsApp ve Facebook’taki kesintilerin bu şirketlerin veri paylaşımına ilişkin soruları akıllara getirdiğini söyledi ve sözlerine yerli ve milli uygulamalarımızı da belirterek, Vatandaşlarımız alternatifsiz değiller. BİP, LAFF, DEDİ gibi yerli ve milli uygulamaların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Açıklamasına, Instagram, WhatsApp ve Facebook servislerindeki kesintiler, bu 3 şirketin hangi verileri birbiriyle ve başka kimlerle paylaştığı sorusunu akıllara getiriyor. Şeffaf bir şekilde sorunun kaynağını açıklamalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımız alternatifsiz değiller. BİP, LAFF, DEDİ gibi yerli ve milli uygulamaların önemi bir kez daha ortaya çıktı. WhatsApp’tan resim yollayamayanlar için iyi ki yerli alternatiflerimiz var. şeklinde devam etti.

Türkiye, 6 saat süren kesintiden en az etkilenen ülkeler arasında yer alırken ABD ve Avrupa ülkeleri yoğun bir şekilde etkilendi. Yaşanan kesinti ile ilgili akıllara bir sürü soruda getirdi. Acaba bu kesintili ile beraber hangi veriler paylaşıldı? Konu hakkında Instagram, WhatsApp ve Facebook’tan herhangi bir açıklama daha yapılmadı.

Yorum Bırakın