Tüm dünyada yaşanan pandemi süreci birçok marka ve uygulamaya dijitalde daha çok büyüme imkanı sundu. Evde zaman geçirme ile birlikte artan internet kullanımını fırsata çevirenlerden biri de dünyanın en popüler uygulamalarından olan WhatsApp oldu. Pandemi döneminde birçok yeni güncelleme ile karşımıza çıkan WhatsApp para gönderme özelliğini de duyurdu. Ancak kısa süre içerisinde bu özellik şirketi sıkıntı soktu. WhatsApp’ın pandemi sürecinde fırsata çevirmek istediği bu özelliği, Brezilya Merkez Bankası tarafından pasif konuma getirilmesini istiyor.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg yeni özellik ile alakalı yaptığı paylaşımda, “Bugün Brezilya’da WhatsApp kullanan kişiler için ödeme özelliğini başlatıyoruz. Fotoğraf paylaşmak kadar kolay para gönderip alıyoruz. Ayrıca küçük işletmelerin WhatsApp’ta satış yapmalarını sağlıyoruz. Bunu yapmak için, uygulamalarımızda ödeme yapmak için güvenli ve tutarlı bir yol sunan Facebook Pay’i kullanıyoruz. Bunu mümkün kıldıkları için tüm ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum. Banco do Brezilya, Nubank, Sicredi ve Brezilya’daki önde gelen ödeme işlemcisi Cielo da dahil olmak üzere yerel bankalarla çalışıyoruz. Whatsapp’ta ödemeleri yaygınlaştırdığımız ilk ülke Brezilya. Daha fazlası yakında gelecek” dedi.

Facebook Pay ve Mastercard ortaklığı ile hayata geçirilen yeni özellik, sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına diledikleri zaman, listelerinde yer alan kişilere para gönderme imkanı sunuyor.

WhatsApp, ilk olarak Brezilya’daki kullanıcılarının WhatsApp para gönderme özelliğini kullanabileceğini açıkladı. Brezilya’daki WhatsApp kullanıcıları şu an uygulama içerisinde diledikleri kişiye para gönderebiliyor. Brezilya’daki Mastercard sahipleri bu özelliği deneyimleyen ilk kullanıcılar oldu.

WhatsApp yetkilileri konu hakkında açıklama da; Hedeflerinin Brezilya’daki tüm WhatsApp kullanıcılarına dijital ödeme sağlama imkanı sunmak olduğunu belirten WhatsApp yetkilileri, bunu mümkün kılmak için ülke çapında yerel ortaklar ve Merkez Bankası ile çalışmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Ödeme Nasıl Yapılacak?

Uzun süredir üzerinde çalışılan WhatsApp para gönderme özelliği ile tamamen güvenli şekilde para göndermek mümkün olacak. Bu sistemi çok güvendiğiniz ve online alışveriş yaptığınız uygulamalar gibi düşünebilirsiniz. Güvendiğiniz online uygulamalara kartınızı tanımladığınız gibi WhatsApp’a da kredi kartı ya da banka kartınızı tanımlayabilirsiniz. WhatsApp, güvenliği arttırmak için çoğu ödeme sisteminde bulunan biyometrik doğrulamayı kullanacak.

İşletmelerde WhatsApp Para Gönderme

Şirketten yapılan duyuruya göre, bu yeni özellik bireysel kullanıcılar için ücretsiz olacakken, işletmelerden ödeme almak için ücret talep edilecek.

Bu özellik için sitede oluşturulan sayfaya göre WhatsApp sizden hiçbir komisyon tahsil etmeyecek. Facebook Pay ve Cielo ile çalışan ödeme sistemi küçük işletmelerin dışında kullanıcılar arasında para göndermeyi de kolaylaştıracak. İşletmeler için WhatsApp Business uygulaması ile restoran veya market gibi yerlerden sipariş vermek daha kolay hale gelecek.

Yorum Bırakın