Bu kadar güncellemeye rağmen arama motorları tarafından önemi kaybetmeyen Etiket sistemi şuan için de SEO ve SERP gibi konularda önemini korumaya devam ediyor.

WordPress, özellikle eklentileri ile bilinen ve eklentilerin sağladığı kolaylıklar dolayısıyla Webmasterlar tarafından oldukça fazla kullanılan bir altyapıdır. WordPress eklentileri de arama motorlarındaki güncellemelere, Webmasterların ihtiyaçlarına, yeni gelişen teknolojilere ayak uydurmak zorundadır ve bundan dolayı sürekli güncellenmekte, yeni eklentiler çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bilinen ve çok fazla taktir toplayan her konuda mutlaka bir eklenti vardır. Sitelerin ve yazıların olmazsa olmazı Etiketler için de Simple Tags eşsiz bir eklentidir.

Eklentide bir çok özellik bulunup neredeyse tamamı webmasterlar için önem arz eden özelliklerdir. Bu eklenti sayesinde etiketleme işini ve düzenlemesini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eklentinin kısaca genel ve önemli özelliklerinden bahsedelim.

Wordpress Simple Tags

Auto links tags : Bu özellik sayesinde etikette bulunan kelimelere otomatik link verirsiniz. Yani örneğin yazımızda “simple tags” kelimesi ve  “webmaster” kelimeleri yer aldı, bunları etiketler bölümüne (Simple Tags kullanımdayken) yazdığımızda o yazı içerisindeki kelimelere etiketlerin linkini verecektir. Kısacası kendi kendine iç link yapmaktadır. Faydası-zararı tartışabilir ancak aşırıya kaçınılmaması gerektiği kesin.

Mass edit terms : Bu özelliği aktif ettiğinizde WordPress panelinde Araçlar bölümünde yeni bir etiket düzenleme sistemi göreceksiniz. İşinize yarayabilir kullanışlı bir paneldir.

Click tags feature: Bu özellik sayesinde etiketler yazı giriş sayfanızın en altında yer alır ve bu sayede kolaylıkla etiketlerinizi girebilirsiniz.

Autocompletion with old input : Etiketlerinizi rahatça girebilmenizi sağlayan bir diğer özellik olarak kullanabileceğiniz bu özellik sayesinde etiketler otomatik tanımlanır ve siz de bu sayede kolayca etiketlerinizi girebilirsiniz.

Yorum Bırakın