Reklamcılık, sürekli bir değişim ve gelişim süreci yaşıyor. Son 1 yılda tüm dünyada internet kullanımın artması ve ağırlıklı olarak evden çalışma dönemine geçilmesiyle birlikte dijital reklamcılık da hızlı bir ilerleme kaydetti.

İnternette zaman geçirme oranlarının ciddi şekilde artmasını fırsat olarak gören reklamverenler, hedef kitleleri adeta reklam bombardımanına tutmaya başladı. Peki bu kadar sık reklam görmek tüketici üzerinde nasıl bir algı yaratıyor? Tüketiciler markanızdan sıkılabilir mi?

İsimtescil olarak bu sorulardan yola çıkarak, y kuşağına hitap eden ve tüketicinin sevebileceği tarzda reklam oluşturmak için bazı bilgileri derledik.

Dijital Stratejinizi Doğru Belirleyin

Sürekli markanızın reklamlarına maruz kalmak, özellikle y kuşağı için tahammül edilemez bir durum olarak tanımlanıyor. Teknolojik donanımlara da hakim olan y kuşağı bu durumda reklam görmemek için reklam engelleyici program ve yazılımların gücünden faydalanabiliyor.

Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için reklam süreçlerinizin her aşamasını titizlikle planlamanızı tavsiye ederiz. Aynı reklamı günde 5 defa aynı kişilere göstermek yerine, reklam aralıklarını daha uzun tutmak, ilgi çekici ve yaratıcı reklam görselleri ve içerikler kullanmak reklamlarınızı işlevsel hale getirebilir.

Y kuşağını Yakından Tanıyor musunuz?

Y kuşağını “dijitalin yerlileri” olarak tanımlasak yanlış bir şey söylemiş olmayız. Hayatları teknolojinin içinde geçen bu kuşağın dijitale karşı olan tutumları; ürünleri bulma, araştırma, satın alma kararları verme ve ürünleri tüketme şekillerini de etkiliyor.

Y kuşağı, genel olarak bir ürün satın alırken aşağıda yer alan 3 aşamadan etkileniyor:

1. Araştırmacı ve Çoklu İletişim

Y kuşağı, diğer nesillere oranla her an iletişim kurarak yaşar. Reklam oluştururken pazarlamada insan psikolojisinin önemi iyi araştırılmalıdır. Y kuşağı, bir ürünün satın almaya değer bir şey olup olmadığına karar verirken arkadaşlarıyla konuşur, sosyal ağlardaki yorumları okur ve araştırma yaparlar. Pazarlama uzmanları, hedef kitleleriyle daha iyi iletişim kurmak ve onlara ihtiyaç duydukları anda ihtiyaç duydukları bilgileri anında dijital tatmin sağlamanın yollarını bulmak için bu şekilde düşünerek bir tanıtım çalışması yapabilirler.

2. Unutulmaz Deneyim Yaşam İsteği

Y kuşağı sadece bir ürün istemez, bu ürünün kendisine hitap edecek şekilde sunulmasını da ister. Derinden etkileyen, dokunan ve sosyal medyada konuşacakları bir şeyler isteyen y kuşağına ürün satmak istiyorsanız veren benzersiz bir deneyim üzerine düşünmenizi tavsiye ederiz.

Nesillerin çevrimiçi alışveriş alışkanlıkları her geçen gün gelişiyor. Çığır açan marka deneyimleri organize edebilirsiniz. Bu sadece marka sadakati yaratmakla kalmayacak, aynı zamanda markanız hakkında konuşan, gönderi paylaşan ve yorum yapan, ağızdan ağıza paha biçilmez öneriler elde etmenize yardımcı olan bir marka savunucuları ordusu oluşturmanıza da katkı sunacaktır.

3. Aldığınızdan Fazlasını Verin

Daha önce de değindiğimiz gibi y kuşağı, sadece ürün değil, aslında bir yaşam tarzı satın alıyor ve kendini önemli, özel hissetmeyi önemsiyor. Ürün reklamlarını oluştururken her aşamada bunu hatırlamanızda ve reklamınızın bu kriteri karşılayıp karşılamadığını düşünmenizde fayda var.

Ayrıca reklam içeriğinin, dilinin samimi olması ve ürünün y kuşağını yaşam kalitesini arttıracak vaatlerde bulunması da oldukça önemlidir.

Yorum Bırakın