Youtube son aldığı karar ile artık abone sayılarını artık yuvarlar sayılarla ifade edeceğini duyurdu. The Verge’ün yayınladığı habere göre, şirket yetkililerinin verdiği örnekte, bir hesabın 10.500.000 abonesi varsa bunu 10.000.000 olarak gösterilecek.

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube üzerinden aldığı verilerle kanalların ne kadar abone kazandığını ya da kaybettiğini gösteren Social Blade gibi web siteleri de işlevsiz kalacak gibi duruyor.

Youtube ürün geliştirme takımının blog tarafında yazdığı habere göre, bu yuvarlamanın asıl amacının; en çok içerik üreten kanalları olan Felix “PewDiePie” Kjellberg, James Charles, Tati Westbrook, Jeffree Star ve Turner “Tfue” Tenney gibi isimlerin abonelik sayılarında yaşanan artış ve yükselişlerde yaşanan baskı sonucunda böyle bir karar alındı. Yani tüm kanal abonelerinin sayılarında tutarlılık sağlamak için. Youtube kanalında abone sayılarını gösteren bazı kanallar ile bunu tek-tip bir uygulama haline getirmek.

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformu olan Instagram da buna benzer bir girişim de bulunmaya hazırlanıyor. Instagram bir fotoğrafın ne kadar beğeni (like) aldığını göstermeme seçeneğini sisteme eklemeyi değerlendiriyor. Twitter ise retweet ve like gibi kullanıcıların angaje olmalarını sağlayan bazı özelliklerin daha az kullanılmasını sağlayacak uygulamalar hakkında deneyler yapıyor.

YouTube’un abone sayılarını yuvarlayan yeni uygulamasının Ağustos ayında devreye girecek.

Yorum Bırakın