Geçen yıl büyük bir ilgi ile karşılanan Türkiye’nin en büyük teknoloji buluşması TEKNOFEST, ikinci kez rekor başvuru ile kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin en büyük teknoloji buluşması TEKNOFEST, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda birbirinden renkli gösterilere ve teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

Geçen yıl büyük bir ilgi ile gerçekleşen TEKNOFEST, bu yıl da aynı şekilde yeni yarışmalar ile gençlerin oldukça ilgisini çekmeye hazırlanıyor.  Gençler arasında büyük heyecana neden olması ile beraber bu yıl ilkokul, ortaokul, lise, lisans, lisansüstü ve mezun seviyesinde 33 tane teknoloji yarışması gerçekleşecek.

Gençler TEKNOFEST İçin Hazır

Yarışmaya katılmaya hazırlanan öğrenci takımları, heyecanlarını sosyal medya aracılığı ile paylaştı. 17-22 Eylül’de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşecek olan teknoloji buluşmasında en fazla başvuru yüzde 356 ile üniversite öğrencilerine yönelik İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın çevre alt kategorisi oldu. Yurt dışında da katılımcıların geleceğin yarışmada en yoğun ilgi uzay teknolojileri oldu. Öğrencilerin kendi becerilerini göstermeleri için düzenlenecek olan Roket yarışması oldukça dikkat çekti.

Yapay Zekâ Yarışması da geçen yıla göre başvuru sayısında artış yaşandı. Geçen yıl 98 başvuru yapıldığı yarışma da bu yıl 339 başvuruda bulunuldu.  Aynı şekilde düzenlenecek olan yarışmalardan, Robotik Fetih 1453 Yarışması’nda başvuru sayısı 56’dan 236’ya, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması’nda 129’dan 220’ye, Model Uydu Yarışması’nda 34’ten 80’e çıktı.

Yeni Düzenlenecek Yarışmalar Dikkat Çekici

Ortaöğretim, yükseköğretim öğrencileri arasında oluşturulan takımların başvurduğu en dikkat çekici yarışma ise Uçan Araba Tasarım Yarışması oldu. Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan yarışma da serbest kategoride 311, ileri kategoride 159 olmak üzere toplam 470 takım başvuru yaptı.

İlk defa gerçekleşecek olan bir diğer yarışma ise, Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışması ve Turbofan Motor Tasarım Yarışması oldu.

Başvuruda bulunmak isteyen takımlar ve yarışmacılar, Akıllı Endüstri, Akıllı Ev ve Binalar, Akıllı Enerji, Akıllı Ulaşım, Robotaksi, İHA, Model Uydu, Efficiency Challenge, Milli Eğitim Bakanlığı Robot ve Hack İstanbul kategorilerine başvurabilirler.

Yorum Bırakın