Çinli teknoloji üreticisi Huawei, yeni 5G’yi destekleyen katlanabilir akıllı telefonu Mate X’i Barselona’da gerçekleştirilen etkinlikte tanıttı.

Huawei yetkililerinden yapılan açıklamada, Huawei Mate X, katlanabilir Full View teknolojisi ile 6,6 inçten 8 inçe büyüyen ekran, AI ve tamamen yeni bir arayüzü birleştirdi.

Huawei Mate X özellikleri nedir?

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, yeni modeli Mate X’in özellikleri oldukça dikkat çekici. Huawei Mate X, ikisi bir arada akıllı telefon ve tablet olarak esnek bir OLED paneline ve Falcon Wing menteşeye sahip. Mate X, tek elle açılabilir özelliği dışında hafif ve katlanabilir bir akıllı telefon olarak meraklılarının karşısına çıkıyor.  Renk scalası olarak vazgeçilmez rengi Blue Wave kullanıcılarına sunuyor.

Ekran özelliklerine baktığımız zaman Mate X, esnek OLED katlanabilir FullView ekran ile geliyor. 5G modem çip seti Balong 5000, geniş ekran deneyiminin ve taşınabilirliğin uyum içinde bulunduğu yeni bir arayüz modu sunmak üzere bir araya getirildi. Huawei Mate X, güç düğmesi üzerine entegre edilen parmak izi okuyucusu ile telefonu tek bir hareket ile aktif hale getiriyor.

Katlanabilir özelliğine sahip akıllı telefon modeli Mate X’in ölçüleri de farklılık gösteriyor. Açıldığında 5,4 mm kalınlığına sahip ilken katlandığında bu özellik 17 mm oluyor.

Huawei Mate X kamera özelliği

Katlanabilir özelliğine sahip Mate X, kamera sisteminde de farklılık gösteriyor. Kamera sisteminin hem ön hem de arka kameraların rolünü birlikte oynaması ile fotoğrafçılıkta kullanıcısına yepyeni bir deneyim sunuyor.

Daha önce piyasaya sunduğu akıllı telefon modellerinin kamera sisteminde kullandığı Leica, Mate X’i de de yerini almış. Ultra geniş açılı 40 MP sensörle birlikte 16 MP’lik ultra geniş açılı başka bir sensör yer alıyor. 8 MP’lik sensör ise telefoto görevini üstlenmiş durumda.

Yorum Bırakın