2020 Online Oyunlar Nelerdir? Hangi Oyun Daha Popüler? Bilgisayarda Oynadığınız Hangi Oyunları Mobilde de Oynayabilirsiniz?

Dünya nüfusunun çoğunu evde kalmaya zorlayan koronavirüs salgını nedeni ile oyun sektöründe de büyük bir kıpırdanma oldu. Evde kaldığımız bu dönemde birçok kişi daha önceden gördüğü ancak fırsat bulup oynayamadığı oyunları oynamaya başladı. Yaşadığımız sıkıntılı günleri fırsata çevirip kendimize vakit ayırmanıza yardımcı olmak için 2020 yılının en popüler oyunlarını sizler için derledik. Şimdi size en keyif verecek oyunu seçip oynamaya başlayın!

Darwin Project

Rocky dağlarının kanada ayağına post apocalyptic bir gelecekte buz devrine hazırlık yapan bilim adamlarının çılgın projesi. Yeni teknolojiler sayesinde soğuk iklimlerde tehlikelere karşı koyup hayatta kalıp kalamayacaklarını anlamak ve bunu yaparken diğer insanları eğlendirmek üzerine kurulu olan bir oyun. Son hayatta kalanın kazanacağı bu oyunda 10 oyuncu ve 1 robot bulunuyor. Altıgen şeklinde 7 ye ayrılan bir haritaya bırakılıyorsunuz oyuncular birer yay ve baltayla oyuna başlarken, soğuktan donmamak için düzenli bir şekilde ateş yakmak ve diğer oyunculara üstünlük sağlayacak eşyalar üretmek için kaynak toplamak zorundasınız. Oyunun dünyasında bulunan bolca ağaçlardan odunlar , devlerden koltuklar, sandıklardan ise tuzaklar ve yeri bütün oyunculara duyurulan mekanlardan elektronik eşyalar toplamanız gerekiyor.

Conquerors Blade

MMO oyunları arasında hızla gelişen ve kendine bir yer edinen Conquerors Blade ücretsiz olmasıyla birçok oyuncuyu şaşırttı. Oyunun içerisinde 15’e 15 kale savaşları ve düz alanda yapabileceğiniz savaşlarla daha pek çok varyasyonlara sahip olan oyunda güçlü bir pvp yapısı olmakla beraber klanlar kurup arkadaşlarınızla açık dünyada doyasıya savaşabilirsiniz. Kale ve köyleri yağmalayıp fethedebilir bölgenizi büyütebilirsiniz. Mount and Blade i andıran bu oyunun içerisinde etkinliklerde yer alıyor, eğer bir MMO düşkünü iseniz bu oyunda sıkılmayacağınızı garanti edebiliriz.

Cuisine Royale

Cuisine Royale birçok farklı temaya ev sahipliği yapan bir harita geçiyor. Haritada çöller, büyük ormanlar, ikinci dünya savaşı bölgeleri ve çok daha fazlası bulunuyor. Oyunun renkleri ise özellikle ormanlık alanlarda ve yeşilliğin olduğu küçük şehir tipi yerlerde öne çıkıyor. Çöl , ikinci dünya savaşı bölgeleri ve diğer bölgeler arasında yürüme mesafeleri kısa buda sizi sıkmıyor. Cuisine Royale bir battle royale oyunu bu sebeple karşımıza çıkan düşmanları öldürmeniz gerekiyor. Oyun Solo modunda 30 kişi Squat modunda ise 60 kişi olarak oynanıyor. Harita da rastgele bir yerde oyuna başlıyorsunuz silah, zırh ve diğer gerekli materyalleri toplamanız gerekiyor. Şuan da oyunda ikinci dünya savaşı silahları bulunuyor ve vahşi batı temasını garipleştiren bir sezon bulunuyor. Sezonla birlikte oyunda yeni ekipmanlar ve eşyalar elde edilebiliyor.

Mobile Legends

Mobile Legends, DOTA, League of Legends  ve Heroes of the Storm gibi oyunlara oldukça benzeyen bir MOBA oyunudur. Eğer bilgisayarınızda MOBA türünde herhangi bir oyun oynadıysanız, bu oyunu da kavramanız oldukça kolay olacaktır.

Daha önce MOBA türünde bir oyun oynamadıysanız kısaca özetleyelim ; Bir harita üzerinde  5’er kişilik iki takım karşı karşıya geliyorsunuz. Oyunda üst, orta ve alt koridor olmak üzere karşı takım oyuncusuyla karşılaşacağınız 3 koridor bulunuyor ve her koridorun üzerinde 2 adet dış turret(savunma kulesi), 1 adet iç turret mevcut. Oyunda amacınız herhangi bir koridor üzerinden turretları yıkarak en sonda bulunan çekirdeği yok etmeye çalışıyorsunuz. İki takımdan hangisi önce davranırsa, doğal olarak maçın galibi sayılıyor.

Mobile Legends’da yaklaşık 50 adet farklı kahraman bulunuyor ve bu kahramanlar belli başlı kategorilere ayrılmaktadır. Oyuna başladığınızda tüm bu kahramanları oynayamıyorsunuz. Oyun içerisinde elde ettiğiniz paralar ile kahraman kilitlerini açabilir ve kahraman sayınızı artırabilirsiniz. Para biriktirip kahraman elde edene kadar oyunun size sunmuş olduğu her hafta değişen 10’lu kahraman rotasyonu bulunuyor. Bu noktada size tavsiyemiz, oyuna başladığınızda kahraman kilidi açmak için acele etmeyin. Bunun yerine ücretsiz kahramanları birkaç hafta takip ederek oyun tarzınıza uygun olanları belirleyin ve özenle biriktirdiğiniz paranızı size en uygun kahramanın kilidini açmak için kullanın.

Mobile Legends’i Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz telefonunuza indirebilir, BlueStacks uygulaması ile bilgisayarınıza kurulum yapıp PC flatformundan da erişim sağlayabilirsiniz.

Lords Mobile

Lords Mobile, bir RPG strateji oyunudur. Lords Mobile oldukça kaliteli grafiklere sahipken diğer yandan inanılması oldukça güç zengin içeriğiyle sizi kesinlikle kendisine kitleyecek bir oyun. İlk olarak Lords Mobile’da oyunu size öğretmeye yönelik oldukça faydalı bir tutorial ve gelişim karışımı bir sistem bulunuyor. Oyunun alt kısmında bulunan “Git” butonunu kullanarak sürekli olarak bir sonraki geliştirmeniz veya edinmeniz gereken asker tiplerine ulaşabiliyorsunuz. Bu butonu takip ederek gelişmekle kalmıyor, her bir görev tamamlandığında ciddi miktarlarda kaynak ve oyun parası ödülü kazanıyorsunuz.

Oyunun başlangıcında size tüm yapıları kurulu şekilde bir bölge teslim ediliyor. Bunlar ana kaleniz, kale duvarı, kışla, revir, kasa ve sığınak. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere kışladan asker çıkartabiliyor, kasanızda kaynaklarınızı biriktirebiliyor, sığınakta askerlerinizi saldırılardan koruyabiliyor, revirde yaralı askerlerinizi tedavi edebiliyor ve ana kalenizden gelişiminizi takip ederek seviye atlayıp üst-düzey yapıların kilidini açabiliyorsunuz.

#En Güncel Online Oyunlar Nelerdir?#En Güncel Antivirüs Programları Nelerdir?

Yorum Bırakın