2022 yılında, sosyal medyada yepyeni trendler bizi bekliyor. Şimdiden arama motorlarında “2022 sosyal medya trendleri” sorgusu aratılıyor ve markalar 2022 sosyal medya stratejileri oluşturmaya başladı. İsimtescil olarak bu yazımızda son dönemin yükselen sosyal medya mecralarından TikTok’u, sosyal medya satışlarının hangi yöne evrileceğini, hedef kitlelerin sosyal medyadan beklentilerini, pazarlamanın değişen kurallarını, canlı yayına artan talebi ve daha birçok konuyu inceledik.

Tiktok Yükselişine Devam Edecek

Tiktok, 2020 ve 2021 yılına damgasını vuran ve kısa sürede çok fazla kullanıcıya ulaşan sosyal mecraların başında geliyor. Artık Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal mecralarda da sık sık Tiktok videoları ile karşılaşıyoruz. Tiktok, 2022 yılında popülerliğini artırmaya ve bir nevi sosyal medya dinamiklerini belirlemeye devam edecek. Bu durum firmalar için de büyük avantajlar sağlayacak.

Peki siz markanızı Tiktok’ta konumlandırdınız mı? (https://blog.isimtescil.net/markanizi-tiktokta-konumlandirdiniz-mi/) Firmanızı henüz Tiktok’ta konumlandırmadıysanız, geç kalmış sayılmazsınız. 2022 dijital pazarlama stratejileri arasına hemen bir Tiktok stratejisi eklemenizi tavsiye ederiz. Çünkü Tiktok, kişiselleştirilmiş video içerikleri ile özellikle e-ticaret satışlarını artırma noktasında oldukça büyük fayda sağlıyor. Amacınız sosyal medya üzerinden para kazanmak ve bol etkileşim almak ise, Tiktok sizi bekliyor.

Sosyal Medya Üzerinden Direkt Satış Sistemleri Gelişiyor

Sosyal medya platformları, kullanıcı dostu çözümler üretmeye devam ediyor. Instagram’ın Instagram’dan çıkmadan alışveriş yapabilmeye imkan sağlayan Instagram Mağaza özelliği birçok farklı platform için de örnek teşkil ediyor. Kullanıcıların sosyal medya platformundan çıkmadan alışverişlerini tamamlamalarını sağlayan bu özelliği 2022 yılında çok daha sık göreceğiz. Henüz bu stratejiyi hayata geçirmediyseniz markanızı e-ticaret sitesi ile Instagram Mağaza’yı bir an önce entegre etmenizi tavsiye ederiz.

Canlı Yayın Satışları Artıyor

Canlı yayın kavramı özellikle pandemi sürecinde hayatımızın bir parçası haline geldi. Canlı yayınlar kullanıcıların iyi zaman geçirmesi ve markaların etkileşim alması dışında çok önemli bir işlevi daha yerine getiriyor. Facebook raporları, sosyal medya aracıyla yapılan satışlarda büyük bir oranın canlı yayın satışlarına ait olduğunu gösteriyor. Yani kullanıcılar, özellikle de Z kuşağı canlı yayın aracılığıyla alışveriş yapmayı seviyor. 2022 marka stratejileri arasına canlı yayın pazarlama (https://blog.isimtescil.net/instagram-canli-yayin-ve-igtv-uzerinden-para-kazanma-donemi/ ) ile ilgili yeni fikirler eklemeyi unutmayın. Bu sayede hem Z kuşağı ile bağınızı kuvvetlendirebilir hem de daha çok para kazanabilirsiniz.

“Hedef Kitle Ne İstiyor?” Sorusu Daha Çok Ön Plana Çıkacak

Tüm dünya üzerinde etkileri hala devam eden pandemi ile beraber online platformlarda hedef kitle davranışları bambaşka bir noktaya geldi. Bu, teknolojiye uyum sağlayan şirketler için büyük avantaj sağlarken tablonun diğer tarafında kalan şirketler için süreç çok da iyi ilerlemedi. Ancak hala her şeyi tersine çevirebilir ve “Hedef kitle ne istiyor?” sorusunu kendinize sorarak dijital dünyaya adapte olma sürecine geçebilirsiniz. Çünkü 2022’de markalar daha çok müşteriyi tanımaya çalışacak. Yaş, cinsiyet, konum, ilgi alanları vb. çok daha önemli bir hale gelecek. Bu bileşenlerin ve akıllı reklamcılığın ışığında müşterilere kişisel deneyimler sunulabilecek.

Çok Kanallı Etkileşim Çağı

Gün içerisinde en çok zaman geçirdiğiniz sosyal mecrayı düşünün. Örneğin; Instagram’da önünüze düşen içerikler. Bunların içinde markaların gönderileri, arkadaşlarınızın fotoğrafları, eğitici videolar, güncel haberler, motivasyon içerikleri, herhangi bir aletin yapımına dair videolar vb. birçok farklı içerik bulunabilir. Yani tek sosyal mecra aslında içerisinde birçok kanal bulunduruyor. Instagram ilk kullanılmaya başlandığında sadece fotoğraf ve kısa video paylaşmaya imkan sağlarken şu an Instagram içinde uzun videolar, reels, hikaye, çoklu fotoğraf paylaşımı vb. birçok şey yapılmasının yanı sıra Instagram Mağaza sayesinde alışveriş da yapılabiliyor. Çok kanallı etkileşim, 2022 yılında da artmaya devam edecek.

Video İçerikler Daha da Artacak

Videonun yükselişi konusuna yıl boyunca değinmiş ve markaların video içeriklerine yönelmeleri ile alakalı tavsiyelerde bulunmuştuk. Videoların yükselişi 2022 yılında da büyük bir hızla devam edecek. Etkili video pazarlama yöntemleri (https://blog.isimtescil.net/etkili-video-pazarlama-yontemleri/) ile markanızı, hizmetlerinizi, ürünlerinizin özelliklerini anlatan ve 2022 grafik tasarım trendleri ile uyumlu videolar hazırlayarak hedef kitlenizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Pazarlamada Yeni Kurallar Dönemi

Geçmişten günümüze birçok değişimden geçen pazarlama, teknoloji ve sosyal medya ile yeniden tanımlanmaya devam ediyor. Artık akıllı reklamcılık, dijital tanıtım çalışmaları, influencer marketing (https://blog.isimtescil.net/influencer-is-birliklerinde-nelere-dikkat-edilmelidir/) gibi birçok etkili yöntemden bahsediyoruz. Bunların içine her gün yeni trendler de ekleniyor. Tüketicinizin nerede olduğunu ve ona nasıl ulaşacağınızı test etmek için birçok farklı yöntemi kullanmanızı tavsiye ederiz. Tüketici üzerinde neyin etki bıraktığını keşfeden markalar 2022 yılında da bir adım önce olacak.

Yorum Bırakın