Huawei, ABD ile yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı zor günleri fırsata çevirip kendi işletim sistemini duyurmuştu. Ancak Huawei yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre işin asıl yüzü ortaya çıkmış oldu.

Çin ile ABD arasında yaşanan ticaret savaşında, Huawei kendi işletim sistemi HongMeng OS duyurmuştu. Yeni çıkacak olan tüm akıllı Huawei telefonlarında bu işletim sistemi kullanılacağı sanılıyordu. Huawei’nin yönetim kurulu üyesi olan Catherine Chen, yaptığı açıklamada Huawei telefonlarda Android ile yola devam edileceğini duyurdu.

HongMeng OS işletim sistemi hakkında da bilgiler veren Chen, yeni işletim sisteminin daha çok nesnelerin interneti için geliştirildiğini, gelecekte milyarlarca cihazın akıllanacağını ve böylesine güçlü bir potansiyeli değerlendirmek adına HongMeng OS işletim sistemini geliştirdiklerini belirtti. Kısacası HongMeng OS ile geleceğe şimdiden yatırım yaptıklarını duyurdu.

Bu açıklama sonunda Huawei ve ABD arasında yaşanan ticaret anlaşmazlığı da son bulmuş oldu. Yeni ve süre gelen yüm akıllı Huawei telefon modellerinin de Android işletim sistemi ile devam edeceği kesinlik kazanmış oldu.

Kaynak: DHA

Yorum Bırakın