Dijital dünya, hızlı bir değişim ve gelişim içerisinde. Bazen aktif olarak kullandığınız bir uygulamaya sadece bir hafta gibi kısa bir süre giriş yapmadığınızda bile uygulamada çok fazla şey değişebiliyor. Dijital dönüşümü takip eden ve kendini güncelleyen firmaların hızına yetişmek için yapmanız gereken en önemli şey her zaman yenilikleri takip etmek ve takip etmekle yetinmeyip kendi işinize de entegre etmek.

İnternet kullanıcıları özel ilgi alanı değilse ya da o an bir sorununu çözme konusunda yardımcı olmuyorsa; içerik okumayı artık eskisi kadar çok tercih etmiyor. İnternet gezintisi sırasında çok fazla içeriğe maruz kalan kullanıcılar günümüzde sadece kaliteli ve az zamanda kafasındaki soruları cevaplayabilecek, fayda sağlayabilecek içerikleri tercih ediyor. Bu da tüm içerik üreticilerine en iyisini üretmekten başka seçenek bırakmıyor.

Bu noktada animasyon videolar yükselişe geçti. Birçok kelime ile anlatılabilecek bilgileri, hem eğlenceli hem de akılda kalıcı bir şekilde renkli ve sesli olarak sunan animasyonlu videolar özellikle firmalara tanıtım açısından iyi bir avantaj sağlıyor. Son dönemde videolar o kadar etkili ki firmanız hangi sektörde yer alıyor olursa olsun, uygun tanıtım stratejileri yaparak videoların gücünden siz de faydalanabilir ve marka sadakati oluşturabilirsiniz.

Animasyon videolar maliyet olarak çok ucuz olmasa da firmanız için gelecek yıllar boyunca akılda kalacak iyi bir marka imajı planlıyorsanız mutlaka başvurmanız gereken tanıtım araçları arasında yer alıyor.

Animasyon videoların nasıl avantajlar sağladığınız sizler için derledik.

1. Animasyonlu Videolar Kısa ve Etkilidir

Ele aldığı konuyu ilgi çekici şekilde işleyen ve gerek renklendirmeleri gerekse ses efektleriyle hedef kitlesini yakalayan animasyonlu videolar şüphesiz ki iyi bir pazarlama aracı. Ayrıca animasyonlu videolar aracılığıyla öğrenilen bilgiler çok daha kalıcı oluyor. Bir dakika gibi kısa bir sürede hedef kitlenize hem markanızı hem de ürünlerinizi anlatabilir ve bunların akılda kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Sizce de bu harika değil mi?

2. Bilgi Pazarlaması İçin İdealdir

Herhangi bir ürünün nasıl yapıldığını ya da bilgisayarınızda ihtiyaç duyduğunuz bir programın nasıl kullanılacağını okuyarak mı yoksa animasyonlu bir video izleyerek mi öğrenmeyi tercih edersiniz? Eminiz ki birçoğunuzun cevabı animasyonlu video izlemek yönünde olacaktır. Ya da bu süreci satış aşaması olarak ele alalım. Bir ürün almayı planlıyorsunuz. Ürünü nereden alacağınız konusunda kararsızlık yaşadınız. Bir firmada ürünün tüm özellikleri animasyonlu videoda ayrıntılı olarak ve çok kısa bir sürede anlatılıyor. Diğer firmada ise uzun bir metin okumanız gerekiyor. Ürünü hangi siteden almayı tercih edersiniz?

Özellikle piyasaya yeni çıkan bir ürünü tanıtan açıklayıcı animasyonlu videolar birçok kişi tarafından izleniyor. Yeni çıkardığınız ürünlerin satışlarının daha iyi olmasını ve piyasada aranılan ürünlerden olmasını istiyorsanız animasyonlu videoları kullanabilirsiniz.

4. Markanızın Tema ve Stilini Belirleyin

En önemli pazarlama stratejilerinden biri; markanızın kurumsal kimliğini oluşturmak ve tanıtımlarınızı bu çizgide devam ettirmektir.

Animasyonlu videolar kullanırken sürekli değişen temalar tercih ederseniz, müşterilerinizde algıda seçicilik oluşturamaz ve kurum kimliğiniz ile bütünlük sağlayamazsınız.

Videolarınız ürünlerinizi ve hizmetlerinizi açıklıyor ya da müşterilerin neden onlara ihtiyaç duyduğunu açıklıyor olabilir ancak birbirini tamamlayan ve markanıza uyumlu videolar üretmek sürdürülebilir imajınız açısından şarttır.

Animasyonlu videolar, istediğiniz görünümü ve stili seçme ve bu stili devam ettirme kolaylığı da sunuyor.

Animasyonlu video projenizi hayata geçirmek ve işiniz için benzersiz bir marka oluşturmak için, herkesin evde olduğu ve dijitalde çok zaman geçirilen bu günleri değerlendirebilirsiniz.

Pazarlama stratejilerinizi oluştururken, Pazarlamada İnsan Psikolojisini Anlamanın Önemi yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Yorum Bırakın