Analytics, web sayfanız ile ilgili her türlü veriyi kontrol etmeniz için harika bir platform. Her geçen gün kendini güncelleyen ve daha çeşitli verilere ulaşma fırsatı sunan Google Analytics’i İsimtescil (isimtescil.net ) olarak inceledik.

Web analizi, dijital pazarlamacılar için olmazsa olmazdır. Her pazarlama uzmanı analitiklerin üstesinden gelmenin şart olduğunu ve bu işin aslında çok da zor olmadığını bilir.

Google Analytics’teki bazı özellikleri uygulayarak ve Google Data Studio kontrol paneli ayarlayarak analitiklere çok daha basit ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Web Analizi Neden Önemlidir?

Web sitesi optimizasyonu ve işlevselliği, trafik alabilmeniz açısından oldukça önemlidir. Domain almak (https://www.isimtescil.net/domain/) ve güzel bir site kurmakla maalesef iş bitmiyor. Aslında her şey tam da bu noktadan sonra başlıyor.

Sitenizi kurduktan ve işlevsel bir hale getirdikten sonra verileri düzenli takip etmek size nerede olduğunuzu gösterir ve ileride neler yapacağınıza dair fikir verir. Web analitiği yaparak veriye dayalı olarak sitenizin ne durumda olduğunu net bir şekilde görebilirsiniz.

Google Analytics ile web sitenizin performansını ölçebilir, sitenizde var olan sorunları tanımlayabilir ve bu noktada fırsatların farkına vararak daha doğru kararlar alabilirsiniz.

Google Analytics, web sitenize yaptığınız her şeyin size nasıl dönüşleri olduğunu rahatlıkla gözlemleme fırsatı sunar. Analitiklerin gücünden şüphe yok. Hedefleri net bir şekilde tanımlamanız ve Google Analytics’i doğru kullanmanız şartıyla büyük verileri yönetilebilir hale getirebilirsiniz.

Google Analytics Ek Açıklamaları

Google Analytics Ek Açıklamaları, performansı etkileyebilecek olayları izlemeyi ve birden fazla kullanıcının tek bir hesapta çalışmasını sağlar. Düzenli kullanıldığında, analitik zaman çizelgenizdeki olayları kaydederek performans değişikliklerini ortaya çıkarmak için paha biçilmez bir içerik sağlayabilir: 

Çevrimiçi ve çevrimdışı kampanyalar (PPC’den çevrimdışı reklamcılığa)

Web sitesinde yapılan değişiklikler (dağıtımlardan sunucu güncellemelerine kadar)

SEO faktörleri (backlink’ten algoritma güncellemelerine kadar)

Google Analytics Ek Açıklamaları Nasıl Ayarlanır?

Google Analytics Ek Açıklamalarını ayarlamak aslında oldukça basittir ve sadece birkaç dakikanızı alır. Aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:

Zaman çizelgesinin altındaki sekmeyi tıklayın

‘Yeni ek açıklama oluştur’ düğmesini tıklayın

Ek açıklama tarihini seçin ve yorum ekleyin

Google Analytics Özel Uyarıları

Google Analytics Özel Uyarıları, önemli metriklerde yapılan önemli değişiklikleri sekmelerde tutmanın ve verileri doğrudan gelen kutunuza aktarmanın etkili bir yolunu sağlar.

Tüm parametreler için uyarıları ayarlayabilir ve performans, sayfa yükleme hızındaki bir artış veya hemen çıkma oranındaki bir düşüş gibi bir ayarlanan değeri veya yüzdeyi tetiklediğinde bildirim alabilirsiniz.

Uyarıları seçerken, daha iyi sonuç almak için karşınıza çıkan uyarıları seçtiğiniz parametrelerdeki artış  ve  azalışlara bildirecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Google Özel Uyarıları nasıl ayarlanır?

Yönetici kontrol paneline erişin (dişli simgesiyle)

Özel Uyarıları ve ardından Yeni Uyarıları tıklayın.

Uyarınız için parametreleri adlandırın ve seçin

Google Analytics kısayollarını kullanmak, verilerinizi en üst düzeyde tutmanıza yardımcı olur.

Google Data Studio nedir?

Google Data Studio, kullanıcıların özelleştirilmiş canlı panolar oluşturmalarını sağlayan bir veri görselleştirme ve analitik raporlama aracıdır. Google Data Studio, 2018’in sonunda beta sürümünden çıktı ve raporlama kurallarını hızla yeniden yazdı. 

Sayfa başına widget sayısı sınırlaması yoktur ve 160’ın üzerinde Konnektör üzerinden 500’den fazla veri kümesinden verilere erişebilirsiniz. Google, Google Reklamları, Google Analytics, Google Arama Konsolu ve kullanımı ücretsiz olan Google Sayfaları da dahil olmak üzere birçok kilit konektör sunar.

Teknolojik gelişmeleri, SEO, yazılım, domain, hosting ve daha birçok konudaki güncel gelişmeleri  takip etmek için blog.isimtescil.net’i ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Bırakın