Gerçek adı Lawrence Page olan Larry Page, bir Amerikalı girişimci ve arama motoru Google’ın kurucu ortağıdır. Bir çevrimiçi arama firması olarak kurulan Google, çalışmalarını yavaş yavaş internetin diğer alanlarını da içerecek şekilde genişletmiştir.

Bilgisayar uzmanlarının oğlu olarak dünyaya gelen Page’in bilgisayarlarla ilişkisi erken yaşlarda başladı. Çocukken teknolojiye, iş dünyasına ve inovasyona büyük ilgi gösterirdi. Stanford Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi okurken, Google’ı birlikte kurduğu Sergey Brin ile tanıştı ve ikili şirketi 1998 yılında Google Inc adı altında piyasaya sürdü.

Bu ikili 2011 yılına kadar Google’da eş başkanlar olarak görev aldı. Şu anda da yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam ediyor. Larry Page aynı zamanda yenilenebilir enerji teknolojisine olan ilgisi ve hayırseverliği ile tanınıyor. İklim değişikliği ve enerji konusuna büyük önem veriyor.

Çocukluk ve Gençlik Dönemi

  • Michigan’da dünyaya geldi. Anne ve babası bilim profesörleriydi.
  • Çocukluk çağında yaşadığı ev her zaman bilgisayarlar ve bilimsel makalelerle doluydu. Bunlar onun erken yaşlarda teknolojiye ilgi duymasına yol açtı. Aynı zamanda iş hayatı ve inovasyona da ilgiliydi. Daha 12 yaşında kendi şirketini kurmak istediğini biliyordu.
  • Michigan Üniversitesi’nde lisans eğitimini aldıktan sonra Stanford Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı.

Google’ın Kuruluşu ve Büyüme Dönemi

  • 1995 yılında bir araştırma projesi üzerinde çalışırken Sergey Brin ile tanıştı.
  • 1998 yılında ikili Google’ı kurdu.
  • Google 2004 yılında halka açıldı. Bu durum, ikilinin milyoner olmalarına yol açtı.
  • 2005 yılı Google için oldukça üretken geçti. Bu yılda Google Maps, iGoogle ve Google Reader yaratıldı.
  • 2008 yılında Google Earth hayatımıza girdi.
  • 2011 yılında Larry Page CEO oldu.

Larry Page Hakkında İlginç Bilgiler

  • Larry Page ve Sergey Brin’in birlikte kurmuş oldukları Google, internet dünyasını kökünden değiştirdi. Google bugün dünyanın en çok kar eden şirketlerinden biri. İnternet sektöründe başarılı olmak isteyen herhangi bir işletme, Google’ın kurallarına uymak zorunda.
  • Larry Page’in teknolojiye olan düşkünlüğü ailesinden geliyor. Babası bir bilgisayar bilimleri profesörüydü, annesi ise ona bilgisayar programcılığını öğreten kişiydi.
  • Mucitlere ve icatlara çok düşkündür. Nicola Tesla, tarih boyunca onu en çok etkilemiş olan kişilerden biridir.
  • Google’ın ilk ismi BackRub idi. Ancak aslında bu isimle kurulan ilk şirket, pazarlama konusunda Google ile aynı ilgi alanlarını paylaşmıyordu. Şirket isminin değişmesi, pazarlama alanında uzman olan herkes tarafından büyük bir lütuf olarak tanımlanıyor.

Google’ın Başarısının Sırrı

Dünyanın en başarılı şirketlerinden biri olan Google’ın, bu başarıyı elde etmek için neler yaptığı, özellikle girişimci adayları tarafından merak ediliyor. Doğru yer ve doğru zaman faktörleri bir kenara bırakılırsa, Google’ın başarılı olmasının birkaç sırrı mevcut.

Google’da özellikle yeni fikirlere büyük önem veriliyor. En iyi uzmanların ya da en iyi fikirlerin üniversite kampüslerinde bulunmayacağının bilincinde olan Google, dışarıdan gelen fikirleri proaktif olarak araştırıyor ve meraklı bir inovasyon kültürünü devam ettirmeye büyük önem veriyor.

Gelecek vaat eden projeler için mevcutta bulunan bilgileri sistematik olarak kullanıyorlar.  Birkaç yıl önce kullanılması mümkün olmayan fikirler, yarının teknolojisi ile harika hale gelebilir. Bunun için tüm fikirlere önem veriyor, hayalleri ve yeni fikirleri takip etmeye özen gösteriyorlar. Tüm bunların yanı sıra, yaratıcılığa büyük önem veren Google’da kısıtlamalar ve eski çalışma düzenleri bir kenara bırakılıyor, büyük hedeflerin gerçekleştirilmesi için daha önce denenmemiş yöntemler uygulanıyor.

5
Sending
User Review
4.2 (10 votes)

Yorum Bırakın