Online ödeme sisteminlerinin dev ismi PayPal’ın kurucusu olan Peter Thiel kimdir? Hiç merak ettiniz mi?

İşte Peter Thiel’in hayatı…

Peter Thiel, 11 Ekim 1967 tarihinde Almanya’nın Frankfurt şehrinde dünyaya gelmiştir. Thiel’in ailesi sürekli farklı şehirlere taşındığından ilköğrenimi sırasında 7 okul değiştirdi. San Mateo Lisesi’nde orta öğrenimini tamamlayan Peter Thiel, Stanford Üniversitesi’nin Felsefe bölümünü kazandı. Peter Thiel, 1987 yılında atılmış olduğu girişimin de The Stanford Review isimli gazeteyi kurdu ve baş editörlük görevini üstlendi. Aynı zamanda yüksek öğrenimini Stanford Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde devam ettirdi.

Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi’nde adalet sekreterliği yaptı fakat bu görevinde başarısız oldu. Daha sonra New York’ta bulunan Sullivan & Cromwell Hukuk bürosunda avukatlık yapmaya başladı. Hemen hemen 7 ay sonra bu işten de ayrıldı.

Tüm bu süreçten sonra İnternet dünyasında çevrimiçi ödemelerde bir boşluk olduğunu farkederek PayPal üzerinde çalışmaya başladı. Peter Thiel, 1999 yılında tüketicilere kolaylık ve güvenlik sağlamak amacıyla dijital cüzdan olarak tabir ettiği Paypal’ı kurdu.

Deutsche Bank temsilcileri, Nokia, ve Elon Musk’un verdiği destek sayesinde Paypal kısa sürede büyüdü. 2001 yılında 6 milyondan fazla kişi PayPal’ı kullanıyordu. PayPal, 15 Şubat 2002 tarihinde halka açıldı ve eBay’e 1.5 milyar $ karşılığında satıldı.

Peter Thiel, 2004 yılında Facebook’un %10.2’lik hissesini 500.000$ karşılığında satın alarak Facebook’un yönetim kuruluna geçiş sağlamıştır.

İş hayatını devam ettirirken, özel hayatını da ihmal etmeyen Peter Thiel, 2017 yılında Matt Danzeisen ile evlendi. Paypal ile büyük bir başarı yakalayan Peter Thiel‘in serveti  2014 yılında Forbes Midas Listesi’nde net 2.2 milyar $ ile 4. sırada ve 2018’de Forbes 400’de net 2.5 milyar $ ile 328. sırada yer aldı.

Yorum Bırakın