Dijital pazarlama stratejileri; gündem, piyasa, mevsim gibi pek çok kriteri baz alarak değişiklikler gösterebilir. Bu sebeple dijital stratejilerinizi kurarken gelecekle ilgili hızlı aksiyon alınması gereken gündemler olacağının bilincinde davranmanız markanıza büyük avantajlar sağlayacaktır.

Özellikle sezonluk reklamcılık bu noktada öne çıkıyor.

Sezonluk Reklamcılık Nedir?

Sezonluk reklamcılık, yıl boyunca belirli günleri, haftaları ve ayları kapsar. Örneğin; Ramazan Bayramı, Anneler Günü, Babalar Günü ya da Kara Cuma indirimleri sezonluk reklamcılık için uygun zamanlardır.

Bu tarz günler; yerel ya da küresel bazda etki uyandırır. İnsanlar kutlama için hediye almaya, alışveriş yapmaya ya da sevdikleri ile fotoğraf çekilmeye yönelirler. Kullanıcı alışkanlıklarını doğru analiz eden markalar bu süreçte hedef kitlesi ile samimi bir iletişim kurarak hem bilinirliğini hem de satış kapasitesini arttırabilir.

Peki işletmeniz ürün ve hizmetine bağlı olarak sezonluk reklamcılıktan nasıl faydalanabilir?

İsimtescil olarak bu yazımızda markanızın özel günleri daha verimli bir hale getirmesi için bazı ipuçları derledik.

Mevsimsel Pazarlama ve Hedef Kitle Seçimi

Ürünleriniz çok geniş bir kitleye hitap ediyor olsa da bazı özel günlerde hedef kitlenizi küçültmeniz ve tamamen onlara yönelik çalışmalar yapmanız gerekebilir. Örneğin, Kadınlar Günü bu günlerden biridir. Burada tamamen kadınların bakış açısını anlayan ve onların kendileri ile özdeşleştirebileceği, samimi kampanyalar hazırlamanız gerekir. Böyle önemli bir günde sadece indirim yapmayı tercih etmek satışlarınızda olumlu etki sağlayabilir ancak kadınların markanıza sempati duymasını ya da markanız ile bağ kurmasına katkı sunmaz.

Bu sebeple mevsimsel pazarlama planlamasında kesinlikle hedef kitleniz ile yakınlaşmaya ve markanızı samimi bir şekilde konumlandırmaya çalışmalısınız.

Yaratıcı Olmaktan Çekinmeyin!

Yaratıcılık, reklam stratejilerinizde sizi öne taşıyan ve markanızın rakiplerinden ayrılmasını sağlayan en önemli faktörlerden biridir. Reklam kampanya süreci en başından sonuna kadar yaratıcılıkla işler. Bu sebeple fikir üretmekten korkmayın. En uç noktaları bile düşünün ve ekibinizle paylaşın. Sizin beğendiğiniz bir fikir ekip içinde daha da gelişerek mükemmel hale gelebilir.

Örneğin; ilkbahar, yaz, sonbahar ve kışın müthiş renklerinden ilham alabilirsiniz. Mevsim geçişleri tüm insanları heyecanlandırır. Kış aylarında evde rahat etme hazırlıkları, yazın deniz tatilleri ya da ilkbaharda yapılan piknikler size yepyeni fikirler verebilir.

Mevsimleri tasarımlarınıza yansıtarak markanızı daha da ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. Müşterilerinize markanızın nelere inandığını, hangi değerleri savunduğunu da paylaşımlarınız aracılığıyla hatırlatın. Sadece ürün paylaşımı yapan sıkıcı bir marka olmak yerine müşterilerinizle fikir alışverişi yapan, onların yeni bilgiler öğrenmesine yardımcı olan ve farklı bakış açıları sunan bir marka olun. Bu konuda istikrarlı davranırsanız daha sadık müşteriler edindiğinizi ve satışlarınızın arttığını gözlemleyeceksiniz.

Markanıza Uygun Platformlarda Yer Alın

Markanız organik üretimi ve sürdürülebilir sistemleri savunan bir marka olabilir. Sürdürülebilirlik dünyada çok ses getiren ve birçok firmanın uyguladığı ya da uygulamayı planladığı hedeflerden biridir. Markanızın da böyle bir amacı varsa bu konu ile alakalı oluşumlarda yer alabilirsiniz. Örneğin sürdürülebilir ekonomi ile alakalı düzenlenen bir etkinliğe katılabilir ve markanızın bu çevrede daha çok tanınmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Bırakın