Otomatik e-posta kampanyaları yayınlamanın, gerekli eylemleri daha büyük bir kullanıcı veritabanından tetiklemeyi ve böylece dönüşüm oranını artırmayı içeren birçok avantajı vardır. E-postalar otomatik olarak gönderilirse, zamanında gönderilebilir, genellikle okuyucularla aşırı ilişkilidir ve elle gönderilenlerden daha fazla Yatırım Getirisi (YG) oluşturabilir.

Otomatik E-posta Kampanyası nedir?

Otomatik bir e-posta kampanyası, bazı gerekli eylemleri gerçekleştiren potansiyel veya mevcut müşterilere otomatik e-posta oluşturma ve gönderme işleminden oluşur. Herhangi bir kullanıcıdan gelen belirli bir yanıt kişiselleştirilmiş bir e-postayı tetikler ve doğrudan gelen kutusuna gönderilir. Örneğin, bir kuruluş kendi web sitesinde kaydolan tüm kişilere hoş geldiniz e-postaları göndermek istiyorsa; Bu, aboneye otomatik bir e-posta göndererek yapılabilir. Aynı durumda, eğer bir manuel e-posta gönderilseydi, daha fazla zaman ve çaba harcardı ve aynı zamanda kayıt olduktan hemen sonra tam olarak da gönderilemezdi. Öte yandan, otomatik e-postanın yalnızca bir kez ayarlanması gerekir ve daha sonra web sitesinde belirli bir eylemi gerçekleştirdiğinde, potansiyel bir müşterinin gelen kutusuna otomatik olarak yönlendirilir.

Otomatik E-posta Pazarlamasının Faydaları

– Doğru içerik doğru zamanda ve doğru insanlara iletilir

– Potansiyel veya mevcut müşterilerin ihtiyaçları

– Kurşun beslenmesi daha kolaydır, satış döngüsünde huniden aşağı inme ihtimalinin daha yüksek olması sağlanır.

– Müşteriler marka ile daha iyi bağlantı kurar ve dönüşüm oranının iyileştirilmesine yardımcı olan daha iyi bir yanıt sağlar.

– “Marka tanıma” ile içeriğin daha yüksek oranda paylaşılması

E-posta Pazarlama Kampanyalarını Otomatikleştirme

Bugün markaların % 80’i otomatik e-postalar gönderiyor (Kaynak: returnpath.com). Gereksinimlerinize en uygun şekilde e-posta pazarlama kampanyalarını aşağıdaki adımları izleyerek otomatikleştirin:

Otomatikleştirilmesi gereken e-posta türlerine karar vermek:

İş ihtiyacına bağlı olarak, bir B2B şirket aşağıdaki e-posta türlerini otomatikleştirmeyi seçebilir:

Kayıt olduktan sonra gönderilecek hoş geldiniz e-postaları

Kaydolduktan hemen sonra onay mesajları

Aboneden gelen bir uyuşukluk döneminden sonra e-postaları yeniden ekleme

Abonelik yenileme hatırlatma e-postaları, uygun olan yerlerde

“Kampanya Oluşturulmadı” e-postası, kampanya izleme hesabı için kaydolan ancak henüz kampanya oluşturmayan bir müşteriye gönderilmelidir

Freemium, Orta seviye veya Enterprise’in şirketin e-posta otomasyon hedeflerine güç sağlayıp sağlamadığını ve bütçesine en uygun olup olmadığını değerlendirmek:

Hizmetler genellikle bütçeleri az olan veya hiç olmayan şirketler tarafından kullanılır. Bu tür şirketlerin 500’den az abonesi var

Tanımlanan hedeflere ve ulaşılabilecek KPI’lara sahip büyüyen işletmeler, orta seviye e-posta hizmetlerini kullanmalıdır.

Özelleştirme derecesi yüksek olan özel e-posta pazarlama ekibine sahip kuruluşlar, kurumsal pazarlama bulutu kullanmalıdır.

Otomatik e-posta pazarlama çabalarının ölçülmesi:

B2B şirketler, gerçek zamanlı verileri birkaç gerçek zamanlı veri analizi aracı yardımıyla değerlendirerek gerçekleştirilebilecek otomatik e-posta kampanyalarının başarısını her zaman ölçmelidir.

Sonuç:

Lenskold ve Pedowitz Gruplarına göre otomatik e-postalar göndermek, pazarlamacıların içeriklerini yeniden düzenlemelerine yardımcı oluyor ve bu da otomatik e-posta kullanmayan pazarlamacılardan% 61’e varan daha faydalı içerik üretilmesine yol açıyor.

Yorum Bırakın