Twitch, birincil odak noktası video oyunları olan bir sosyal ağ ve her geçen gün daha fazla kullanıcıya erişiyor. Kullanıcıların oyun oynayan diğer insanları izlemelerine, diğer izleyicilerle etkileşime girmelerine veya kendi oyunlarını dünyaya canlı olarak aktarabilmesine imkan sağlayan platformda; Fortnite, Teamfight Tactics, League of Legends ve Grand Theft Auto V gibi popüler oyunlar oldukça fazla izleniyor.

Yayıncıların ayrıca abonelikler ve Twitch ortaklıkları aracılığıyla para kazanma potansiyeline sahip olduğu platform üzerinden gelir de sağlanabiliyor. İsimtescil olarak bu yazımızda Twitch’i ele aldık.

Neden bu kadar popüler?

Twitch platformu, kullanıcıların yeni oyunlar hakkında bilgi edinmelerine, oyun oynama konusunda ipuçları almalarına, diğer oyuncularla etkileşime geçmelerine ve oyun kişiliklerini takip etmelerine olanak tanıyor. En sevdikleri futbolu veya tenis yıldızını izleyen spor hayranları gibi, Twitch izleyicileri de en sevdikleri oyuncuları takip edebiliyor.

Twitch’teki içeriğin çoğunluğunu oyun oluştururken, platform aynı zamanda müzik performanslarına, aşçılık gösterilerine, sanat ve el sanatları üzerine eğitimlere ve insanların hayatlarının çeşitli yönlerini canlı yayınladıkları bir IRL (Gerçek Hayatta) bölümüne de ev sahipliği yapıyor.

Twitch nasıl çalışıyor?

Resmi web sitesi ve ayrıca cep telefonları ve oyun konsolları için uygulamalar da dahil olmak üzere Twitch’i izlemenin çeşitli yolları bulunuyor. Kullanıcılar ayrıca web kamerası ve mikrofon gibi ekipmanlarla kendi canlı yayınlarını da kurabiliyorlar.

Twitch ana sayfası, en popüler kullanıcı oyunları veya trend olma eğiliminde olan mevcut farklı oyunları görüntülüyor ve ardından kullanıcı, belirli bir oyunun hangi akışını izleyeceğini seçebiliyor.

Sohbet odaları ve doğrudan mesajlar

Twitch’te her akış, kullanıcıların birbirleriyle etkileşime girebilecekleri bir sohbet odasına sahiptir. Sohbetleri görüntülemek mümkün olsa da sohbete katılmak için kullanıcıların oturum açmaları gerekir. Twitch ayarları, kullanıcıların sohbet işlevini ‘Gizlemelerine’ de olanak tanır.

Maliyeti var mı?

Twitch ücretsiz bir erişim hizmetidir ve maliyetler yalnızca hesapla bir banka/kredi kartı veya hediye kartı ilişkilendirildiğinde ortaya çıkabilir.

Twitch’in ücretli öğesi, kullanıcılara ekstra özelliklere erişim sağlar ve ayrıca bir yayıncıyı doğrudan desteklemenin bir yoludur. Twitch ayrıca ‘Bits’ adında bir sanal para birimi kullanır. Kullanıcılar, daha sonra bir yayıncı için Cheer için kullanılan Bit’leri satın alabilir. ‘Cheering’, bir yayıncıyı kutlamanın ve desteklemenin bir yoludur.

Siz de canlı yayında takipçileriniz ile beraber oyun oynamak ya da sevdiğiniz oyunları izlemek için Twitch kullanabilirsiniz.

Yorum Bırakın