Twitter 2022 mavi tık almak kriterlerini güncellediğini açıkladı. Sosyal medya platformları arasında en çok tercih edilen Twitter, mavi tık alma ile ilgili kriterlerin güncellendiğini söyledi. 2022 yılı içerisinde mavi tık rozeti başvuruları hakkında merak ettiklerinizi haberimizden okuyabilirsiniz.

Mavi tık nedir? Mavi tık rozeti aldığınız zaman hesabınız da ne gibi değişiklikler oluyor? Mavi tik, sosyal medya platformlarında birçok kesim tarafından tanınmış hesapların orijinal olduğunun bir göstergesi olarak kullanılıyor. Gün geçtikçe sosyal medya ortamında hiç kuşkusuz güven duygusunu oluşturmak için de bu rozet artık bir zorunluluk haline gelmiş gibi duruyor. Twitter, mavi tik onayını kimlerin alabileceğine dair kriterleri bir güncellemeyle açıkladı.

Twitter, güncellemeyi bilgilendirme sayfasında şu açıklama ile paylaştı; Twitter paylaştığı güncellemede mavi tik onayı için en önemli 3 kriteri orijinal, tanınmış ve aktif hesap olarak sıraladı. Platform, güncellemesinde etkin tanınmış kişiler, devlet kurumları, haber kurumları, gazeteciler ve eğlence gibi ayrı ayrı hesap türleri için gereken adımları paylaştı. Rozeti almak için kimliği doğrulamak ilk adım olarak yer alıyor.

Mavi rozetli hesabım çalındı, nasıl geri alabilirim?

Twitter, güncellemesinde ayrıca mavi tik rozeti almış hesapların rozetinin hangi şartlar altında geri alınabileceğine ilişkin bilgilendirmeye yer verdi. Platform, Twitter Kuralları’nı ciddi şekilde ve kasıtlı olarak ihlal ettiği saptanan hesaplardan da mavi rozetini herhangi bir bildirim yapmaksızın kaldırabileceklerini söyledi. İşte o ihlaller;

Twitter’da ekran adınızı veya kişisel bilgilerinizi değiştirerek taklitçilik yapmak veya insanları kasıtlı olarak yanlış yönlendirmek.

Hesabın hemen askıya alınmasıyla sonuçlanan ciddi ihlaller.

Nefret davranışı

Taciz içeren davranış

Şiddeti yüceltme

Toplumsal bütünlük politikası

Gizli bilgiler politikası

Platform manipülasyonu ve spam politikası

Yorum Bırakın