İnternet kullanıcıları, her dakika hatta her saniye internet ortamında birçok içeriğe maruz kalıyor ve bu içeriklerden kendilerine en çok hitap edenleri eliyor. Web sitenizi, birçok içeriğin yer aldığı internet ortamında öne taşımak, daha çok kullanıcıya erişmek için yapabileceğiniz birçok çalışma ve yöntem bulunuyor. Web kişiselleştirme de bu yöntemlerden biri. Son dönemde pazarlamacılar arasında oldukça popüler olan web kişiselleştirme, sitenizi ziyaret eden kullanıcılara özel kişisel deneyimler sunmak üzere geliştirilen ve yapay zeka (https://blog.isimtescil.net/yapay-zeka-nedir/) altyapısıyla çalışan bir sistemdir.

İsimtescil olarak bu yazımızda web kişiselleştirme ve web kişiselleştirmenin faydaları konularını ele alacağız.

Web Kişiselleştirmenin Faydaları

  • Her kullanıcıya farklı bir deneyim sunar. Bu da kullanıcının kendini özel hissetmesini ve kişisel tercihlerine çok daha pratik bir şekilde ulaşmasını sağlar. Örneğin; kullanıcı defalarca ziyaret ettiği bir web sitesinde daha önce ilgisini çeken içeriklerin ve bu içeriklerin benzerlerinin önüne düştüğünü gördüğünde kendisini özel ve değerli hissedecektir. Bu da marka ile kullanıcının bağını kuvvetlendirir.
  • Web kişiselleştirmenin kullanımı kolaydır. E-posta pazarlama, (https://blog.isimtescil.net/etkili-e-posta-pazarlamasi-icin-ipuclari/) web, reklamlar, sosyal medya vb. kanallarla kolayca entegre edilebilir.
  • Web site ziyaretçileri kişisel bir deneyim yaşadıklarından ürün ya da hizmeti satın alma ihtimalleri yüksektir. Bu da verimliliği artırır.
  • Web sitenizde harcanan zaman artar. Bu da hemen çıkma oranlarını düşünür. Dolayısıyla arama motoru sıralamanızı yükseltir.

Neden Web Kişiselleştirme Yapmalısınız?

Üretim şirketleri için web sitesi kişiselleştirmesi kullanışlı ve fark yaratacak bir teknolojidir. Günümüz dijital pazarlamacıları, kişisel deneyim sunmanın ne kadar önemli olduğu bilinciyle hareket eder ve kullanıcılara özel bir deneyim yaratacak tüm fırsatları mutlaka değerlendirir.

Web kişiselleştirme yaparak;

Geliştirilmiş müşteri katılımı: Kişiselleştirilmiş teklifler, içerik ve harekete geçirici mesajlar web sitesi ziyaretçilerini artırır. Web sitesine birçok kanaldan yeni ziyaretçiler gelmeye başlar. Kişiselleştirilmiş web sitesi deneyimi sunduktan bir süre sonra dönüşüm raporlarını incelediğinizde birçok farklı kanaldan yeni ziyaretçi aldığınızı gözlemleyebilirsiniz.

Daha iyi ziyaretçi profili: Kişiselleştirmenin arkasındaki yapay zeka teknolojisi vardır ve yapay zeka ziyaretçi verilerinin doğruluğunu ve kişilik oluşturmayı iyileştirebilir. Pazarlamacılar, ziyaretçi ihtiyaçlarını daha doğru anlayarak içeriğin alaka düzeyini artırabilir. Bu da daha iyi bir ziyaretçi profili elde etmeyi sağlar.

Marka sadakati: Kişiselleştirilmiş bir deneyim, kişilere kendilerini özel hissettirir. Bu da marka sadakatini kuvvetlendirir. Sadece online ortamlarda değil offline ortamlarda da internet kullanıcıların markayı satın alma eğilimlerinde artış gözlemlenebilir.

Daha yüksek dönüşüm oranları: Kişiselleştirme ile dönüşüm oranlarında artış (https://blog.isimtescil.net/%ef%bb%bfweb-sitesi-donusum-optimizasyonu-nedir/) meydana gelecektir. Bunu sadece satış olarak değil; form doldurma, randevu alma, içerik etkileşimlerinde artış gibi de gözlemleyebilirsiniz.

Yorum Bırakın