Online platformlarda; hem web sitesi, hem sosyal medya hem de blog yazıları için sık sık görsele ihtiyaç duyuluyor. Bu tarz görsel ihtiyaçları için birçok firma ücretli görsel stok sitelerine üye olurken daha ufak çaplı olan ya da henüz stok görsel için bütçe ayırabilecek durumda olmayan firmalar ve kişisel web sitelerini yöneten internet kullanıcıları ücretli stok görsel yerine alternatif yollar düşünüyor.

Bu noktada İsimtescil olarak size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz, kaliteli fotoğraflar sunan ücretsiz 5 stok görsel sitesini inceledik.

Pixabay

Ücretli siteler kadar olmasa da oldukça geniş skalada görsel sunan Pixabay, gerek kullanıcı dostu olması gerekse farklı boyutlarda görsel indirme seçenekleri ile çok sık tercih edilen stok görsel siteleri arasında yer alıyor. Anahtar kelimeler ile arama yapma imkanı sayesinde istediğiniz görsellere ulaşabildiğiniz sitede birçok sanatçının çektiği fotoğraflar yer alıyor. Herhangi bir ücret beklentisi olmasa da seçtiğiniz görseli indirdikten sonra ekranda sanatçıya istediğiniz takdirde bağış yapabileceğiniz ya da sanatçıyı Instagram’dan takip ederek ona katkı sunabileceğinize dair bir içerik ile karşılaşıyorsunuz. Bizce bu da destek olmak adına oldukça güzel bir yöntem.

Gratisography

Grafik – tasarım ve görsellerde eğlenceli tonların ve renklerin peşinde olanlar için oldukça ideal bir site olan Gratisography’de çeşit çeşit stok görseller bulunuyor. Düzenli olarak yeni fotoğrafların da eklendiği site, kullanımı kolay bir ara yüze sahip. Yapmanız gereken tek şey arama kısmına ilgili anahtar kelimeleri girmek ve istediğiniz görseli seçmek.

Unsplash

Yüz binden fazla fotoğrafçının katkıda bulunduğu ücretsiz stok fotoğraf sitesi Unsplash’da yüzbinlerce fotoğraf bulunuyor ve her geçen gün sisteme yeni fotoğraflar ekleniyor. Kullanımı da oldukça basit olan siteye girdikten sonra, arama kısmına anahtar kelime yazmanız yeterli. Fotoğrafları indirmek için siteye üye olmanız gerekmiyor.

Freepik

Ücretsiz görsel indirmenin yanı sıra; piktogramsal tasarımları, PSD dosyaları ve iconlar da bulmanıza imkan sağlayan Freepik, özellikle grafik tasarımcıların favori görsel siteleri arasında yer alıyor.

Web site tasarımları oluşturmak konusunda da çok işlevsel bir site olan Freepik’te arama yapmadan önce arama butonunun sol tarafında yer alan “All resources” kısmından arayacağınız görselin türünü seçebiliyorsunuz. Ayrıca site içerisinde Premium seçeneği de bulunuyor.

Old Book Illustrations

İllüstrasyon son dönem dijitalleşme ile birlikte daha da popüler hale gelen ve çok yaratıcı işlerin ortaya konulduğu sanat dallarından biri. Siz de fotoğraflar yerinde el çizimleri ya da illüstrasyonlar ile ilgileniyorsanız Old Book Illustrations tam olarak aradığınız platform olabilir. Burada özellikle eski kitaplar taranarak dijital ortama aktarılan birçok görsele ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Yorum Bırakın