Çevrimiçi itibar yönetimi, bir markanın dijital itibarını etkileme ve kontrol etme stratejisidir. Bu strateji halkla ilişkilere benzer ve bir markanın imajını takip etmek ve etkilemekten oluşur.

2020 yılı, işletmeleri benzeri görülmemiş ve öngörülemeyen bir durumda bıraktı. 2021 ise markaların çevrimiçi itibar yönetimi stratejilerini değiştirmeleri için fırsatlar sunan, gelişmelere, yeniliklere açık bir yıl oluyor. Bu süreçte markası için dijital platformlara yatırım yapan ve çevrimiçi varlığını kuvvetlendiren firmalar oldukça iyi gelişme gösteriyor ve yükselişlerine devam ediyorlar.

Şirketler, tüm dünyanın içinde bulunduğu koronavirüs ile mücadele sürecinde çevrimiçi varlıkların değerini çok daha iyi anladı ve çevrimiçi itibar yönetimi için daha fazla kaynak ayırmaya başladılar. İsimtescil olarak bu yazımızda yenilikçi online itibar yönetimi stratejilerini ele aldık.

Kullanıcı deneyimi, önemli bir sıralama faktörü olacak

Kullanıcı deneyimi, önümüzdeki günlerde markanın itibarını güçlendiren önemli bir sıralamak faktörü olarak konumlanmaya devam edecek. Google’ın 2021 yılındaki temel algoritmik güncellemelerini göz önünde bulundurarak, Google tarafından kullanılan makine öğrenimi algoritmaları, web sitesi sıralamasının daha bütünsel bir faktör ve kalite merkezli bir faktör haline geleceğini söyleyebiliriz. Google’ın sıralama sürüşü, bir web sitesinin kullanılabilirliğini ve kullanıcıların deneyimlerini önemli sıralama faktörleri haline getirmeye devam edecek.

Sosyal medya profilleri arama motorlarında yer almalı

Arama motoru sonuçlarında iyi bir sıralama elde etmek ve çevrimiçi itibar oluşturmak için sosyal medyanın gücünden mutlaka faydalanılmalıdır. Ayrıca, sosyal medya sayesinde kullanıcıların kendileri için yeni olan şirketlere ulaşmaları ve onlarla irtibata geçmeleri çok daha kolay bir hale gelecektir.

Sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanmayı amaçlayan firmalar, müşterilerle doğrudan iletişim kurmaya yönelik çalışmalı ve iletişim araçlarını kuvvetlendirerek müşterilerine hızlı ve işlevsel çözümler sunmalıdır.  Sosyal medya, mutlu ya da hayal kırıklığına uğramış müşterileri takip etmenin en kolay yolu olduğundan, sosyal medya varlığının ihmal edilmesi, kuruluşların çevrimiçi itibar yönetimine zarar verebilir. Ayrıca sosyal medya, müşteri şikayetlerini ele almak ve çözmek için mükemmel bir platform olarak kullanılabilir.

Konuşmalı pazarlama ve chatbot’ların kullanımı çevrimiçi itibar yönetimine katkı sunuyor

Sohbet robotları, müşterileri ilgi çekici sohbetlere çekmek için yapay zeka ve makine öğrenimi kullanır. Pazar araştırmaları ve satış için sosyal medya dinlemesi son dönemde yükselen ve birçok marka tarafından kullanılan bir yöntemdir. Bu teknikler yalnızca daha fazla potansiyel müşteri oluşturmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda markalar için sosyal kanallarda olumlu bir itibar oluşturmaya da yardımcı olur.

Çevrimiçi itibar yönetimi her geçen gün daha önemli bir hale geliyor ve önümüzdeki süreçlerde iş stratejilerinin ayrılmaz bir parçası olacak. Siz de çevrimiçi itibarınızı kuvvetlendirmek için optimize edilmiş bir maliyetle etkili ve ölçülebilir sonuçlar sunan yeni inovasyonların ve tekniklerin sıkı takipçisi ve uygulayıcısı olabilirsiniz. Böylece değişen ve gelişen dünyada dijital kanalların dışında kalmaz ve müşterilerinizin gözünde çok daha ilgili ve çözümler sunan bir marka olarak konumlanabilirsiniz.

1 Yorum

  • Kullanıcı deneyimi oldukça önemlidir bunu önemsemeyenler uzun süre rekabet edemezler bana göre. Çok güzel ve açıklayıcı makale olmuş güzel içerikler yazıyorsunuz. Güvenilir firmadan güvenilir kaynaklar okumak güzel oluyor.

Yorum Bırakın