Youtube üzerinden para kazanmak günden güne popülerliğini arttırmaya devam ediyor. Birçok içerik üreticisi, Youtube’da daha görünür olmak ve daha fazla para kazanmak için farklı, yaratıcı içerikler üretiyor.

Videonuzun konsepti, konusu, video başlığı ve açıklaması kadar önemli olan bir konu da video etiketleri. Youtube videoları ile profesyonel anlamda uğraşan birçok kişi etiket kullansa da bazen bu etiketler doğru şekilde girilemeyebiliyor.

Aslında Youtube etiketleri, videonuzun daha çok kişiye ulaşması için oldukça etkili bir yöntem ve videonuzun gerçekten ilgili kitleye ulaşmasını istiyorsanız Youtube algoritmasına göre ilerlemek gerekiyor. Bu sebeple SEO çalışmalarına ağırlık vermek ve hem arama motorlarında hem de Youtube içi aramalarda videonuz ile ilgili konular arandığında üst sıralarda yer almak için doğru etiketler büyük fayda sağlıyor.

İsimtescil olarak bu yazımızda doğru etiket kullanımının önemini ele aldık ve işinize yarayabileceğini düşündüğümüz bazı etiket kullanma tavsiyelerini derledik.

Youtube Etiket Nedir?

Youtube arama sonuçlarında yer alabilmek için hedef kitlenizin kullanıcı alışkanlıklarına göre düzenlenen kelime ve kelime grupları etiket (hashtag) olarak tanımlanır.  Bu etiketler sayesinde, kullanıcılar bir video izlerken ilgili videolar olarak sağ tarafta gösterilen içerikler arasında sizin videonuz da yer alır. Bu da kullanıcının sizi Youtube’da aratmandan dahi izlemesini sağlar. Bunun yanında doğru etiket kullanımını her videonuzu yaptığınızda kanalınız belirli bir sınıfın içinde yer almış olur ve konunuz ile ilgilenen bir kitleniz oluşur.

Doğru Etiket Kullanımının Önemi

Doğru etiketler, organik izlenme sayınızın artmasında büyük rol oynar. Zaten video üretirken en öncelikli amaç organik izlenmeyi arttırmaktır. İyi optimize edilmiş etiketler, video çektiğiniz konu ile ilgili videoların arasında öneri olarak yer almanızdan, arama motorlarında ilk sıralara çıkmanıza kadar birçok fayda getirir. Bu da size daha çok izleme sağlar. Daha çok izleme demek videonuzun popüler hale gelmesi demektir. Popüler hale gelen video ise çok daha fazla kişiye ulaşır. Kısaca doğru etiketler zincirleme bir fayda sağlar diyebiliriz.

Hedef Anahtar Kelimeniz İlk Sırada Yer Alsın

Videolarınızda kullanacağınız ilk etiket mutlaka video konunuzu birebir yansıtsın. Örneğin “Domain nedir ve nasıl satın alınır” gibi bir konuyla video yüklüyorsanız ilk anahtar kelimeniz “Domain nedir?” olabilir. Bu şekilde etiket kullanmak videonuzun daha çok izlenmesine katkı sağlar.

Konu ile Alakalı Etiketler Kullanın

Etiket tercih ederken, gerçekten çektiğiniz videoyu yansıtmasına özen gösterin. Örneğin bir müzik videosunda; söylediğiniz şarkının adını, onu daha önce seslendiren sanatçıların isimlerini ya da müzik türünü etiketlemek uygundur ancak müzik videosuna siyaset, yeme – içme ya da eğitim etiketleri eklemek size bir fayda sağlamaz.

Videolarda Etiket Sayısında Aşırıya Kaçmayın

Youtube, birçok etiket kullanmanıza izin veren bir sistemde çalışır. Bu da video üreticileri bu hakkı sonuna kadar kullanmak gibi bir yanılgıya sürükler. Oysa fazla etiket kullanmak videonuzu ön plana çıkarmayı sağlamaz. Hatta bu yöntemi uygulayan kaliteli videolar izlemelerde alt sıralarda kalabiliyor. SEO uzmanları bu noktada iyi seçilmiş ve gerçekten kanalınızı ve videonuzu yansıtan 4 – 8 arası etiket kullanmanızın uygun olacağı fikrindeler.

Son olarak bazı anahtar kelimelerin hem tekil hem de çoğul halini kullanmanızı tavsiye ederiz. Örneğin bazı kullanıcılar “SEO eğitimi” ni ararken bazıları “SEO eğitimleri” diye arama yapabiliyor.

Youtube izlenmelerinizi arttırmak için tavsiyelerimizin yer aldığı yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorum Bırakın